Stegt fisk hører fortiden til! Jeg tilbereder saftig fisk uden olie og gør ikke engang opvasken beskidt (jeg skal fortælle dig min hemmelighed)

Stegt fisk hører fortiden til! Jeg tilbereder saftig fisk uden olie og gør ikke engang opvasken beskidt (jeg skal fortælle dig min hemmelighed)

I dag præsenterer jeg dig for en meget velsmagende og saftig opskrift på tilberedning af fisk! Jeg tilbereder fisk uden at bruge olie, og takket være denne metode behøver du ikke engang at vaske op. Vi har ikke brug for mayonnaise, smør eller ost, hvilket betyder, at sådan en fisk ikke indeholder ekstra fedt.

Ingredienser:

 • Lyserød laks - 1 stk.
 • Løg - 2 stk.
 • Sojasauce - 100 ml
 • Tørret hvidløg - 1 tsk.
 • Fiskekrydderi - 1 tsk.
 • Blanding af peberfrugter - 1 tsk.
 • Gulerødder - 3 stk.
 • Courgetter - 2 stk.
 • Sød peberfrugt - 2 stk.
 • Vegetabilsk olie - 4 spsk.
 • Salt - 1 tsk.
 • Hmeli souneli - 1 tsk.

Lad os gå videre til madlavningen:

 1. Rens den lyserøde laks for indvolde. Jeg skærer hoved, hale og finner af. Skær fisken i bøffer, der er ca. 4-5 cm brede. Læg fiskebøfferne i en dyb skål.
 2. Dernæst tilsætter jeg løg til fisken. Jeg skærer løgene ganske fint.
 3. Så tilsætter jeg en blanding af peberfrugter, eventuelle krydderier til fisk og tør hvidløg. Hæld derefter sojasauce over fisken.
 4. Jeg rører rundt i skålens indhold og lader den lyserøde laks suge saucen og krydderiernes aroma til sig i en halv time.
 5. Hak sæsonens grøntsager. Jeg bruger en formet kniv. Denne gang laver jeg gulerødder, courgetter og sød peber (du kan tilføje kartofler, tomater eller auberginer efter smag).
 6. Jeg lægger grøntsagerne i en ildfast form, tilsætter salt og krydderi hmeli-suneli og vegetabilsk olie. Jeg blander ingredienserne og dækker formen med folie. Jeg sætter fadet i ovnen i 50 minutter. Så fjerner jeg folien og lader grøntsagerne stå i ovnen i yderligere 10 minutter.
 7. Jeg overfører fisken sammen med saucen til et stykke pergament og pakker den ind i en pose. Jeg lægger fisken i formen og sender den ind i ovnen sammen med grøntsagerne i 35-40 minutter. På den måde slipper du for at vaske op efter tilberedningen, og fisken bliver så saftig som muligt!

Takket være kombinationen af sojasauce, løg og krydderier bliver fisken smagfuld og moderat salt, selv om den er tilberedt uden olie. Grøntsagerne fremhæver perfekt fiskens saftighed og supplerer dens smag.

Forrige indlæg: Fiskeri med flådstang. De vigtigste punkter i fiskeriet

Næste indlæg: Fiskeri i Danmark: alt hvad du behøver at vide

Relaterede indlæg