Chaofan opskrift - Kinesiske stegte ris med bacon, bønner og æg i sød sojasauce

Chaofan opskrift - Kinesiske stegte ris med bacon, bønner og æg i sød sojasauce

Risretter findes i alle lande. I Italien er det risotto. I Spanien er det paella. Og i Kina er det chaofan. Til forberedelsen tager kinesiske kokke normalt gårsdagens kogte ris, tilsætter grøntsager, æg og bacon, og så er den klar. Der bruges ikke vegetabilsk olie eller smørolie, når man laver chaofan. Baconen afgiver nok aromatisk fedt til at smøre panden. Denne ret skal tilberedes ved meget høj varme under konstant omrøring. Som med enhver asiatisk stegt ret.

Vægt af færdig ret til 2 personer:700 g

Tilberedningstid:20-25 min.

Ingredienser

  • lange bønner, frosne 100 g.
  • bacon 150 g.
  • jasminris 150 g.
  • kyllingeæg 1 stk.
  • sød chilisauce 30 g.
  • sojasauce 30 g.
  • løg 0,5 stk.
  • hvidløg 1 fed.
  • persille 1-2 kviste.

Trin-for-trin-opskrift

Trin 1

Jasminris behøver ikke at blive skyllet før tilberedning. Det er bedst at koge risene i rigeligt vand i forholdet 3:1. Kog vandet, og salt det. Hæld risene i det kogende vand. Kog ved middel varme og under omrøring i 10-12 min. Ikke mere. Risene er allerede kogt! Tjek for smag. Hæld risene i et dørslag, og skyl dem med varmt vand for at fjerne overskydende klister. Kog risene i 10-12 minutter, mens de koger. Hak løget og 1 fed hvidløg fint. Skær bacon i strimler. Varm en dyb pande eller wok op uden olie. Læg baconen på den tørre, varme pande. Steg i 1-2 minutter på hver side ved høj varme, til det er gyldent.

Trin 2

Skru ned for varmen til medium. Tilsæt løgene til baconen. Rør rundt i 1 til 2 minutter. Tilsæt hvidløg og bønner. Bønnerne behøver ikke at være optøet på forhånd. Steg under omrøring i yderligere 2-3 minutter. Brug en spatel eller ske til at gøre plads på panden. Slå ægget ud, rør rundt, og steg i yderligere 1-2 minutter.

Trin 3

Tilsæt ris. Hæld sød chilisauce og sojasauce i. Rør rundt. Steg risene ved høj varme under grundig omrøring i 2-3 minutter. Drys med hakket persille inden servering. Server med det samme.

Så er det klaret! God appetit!

Forrige indlæg: Stegte dumplings med kirsebær

Næste indlæg: Opskrift på svinesteaks med kartoffelmos og solbær-Cumberland-sauce

Relaterede indlæg