Top 5 over russiske retter, der er utroligt populære i Vesten

Top 5 over russiske retter, der er utroligt populære i Vesten

Det russiske køkken fremkalder mange forskellige reaktioner hos udlændinge, lige fra beundring til afsky. Nogle af de traditionelle russiske retter, såsom okroshka, kholodets og fyldt kål, efterlader dem ofte forvirrede og opfattes som eksotiske og usædvanlige.

Der er også retter, som er blevet populære og anerkendte uden for Rusland, og som er blevet symboler på russisk madlavning og inspirerer kokke over hele verden. I dagens anmeldelse vil vi se på fem russiske kulinariske mesterværker, der har opnået international anerkendelse og gourmeters kærlighed.

Pandekager

Blinis er utvivlsomt en af de mest genkendelige og populære russiske retter i verden. Udlændinge forbinder ofte blinis med Rusland og betragter dem endda som vores hverdagsret (traditionelt serveret med kaviar af en eller anden grund).

Rejsende, der har besøgt Rusland, råder altid deres landsmænd til at prøve disse tynde, duftende fladbrød og beskriver dem ofte som noget rent nationalt og traditionelt. Pandekager, eller blini, som de nogle gange kaldes i udlandet, er blevet anerkendt verden over takket være deres alsidighed: De kan være søde eller salte og serveres som snack, dessert eller hovedret.

Oksekød Stroganoff

Beef Stroganoff er en ret fra det russiske køkken, som har en interessant historie og franske rødder: Dens optræden på menuen er knyttet til grev Stroganoffs kok, Andre Dupont.

Der er flere versioner af denne rets oprindelse.

  • Ifølge en af dem blev beef stroganoff med finthakket oksekød serveret på de "åbne borde" i grevens hus, hvor enhver anstændigt klædt person kunne smage den.
  • En anden version hævder, at retten blev opfundet specielt til grev Stroganoff i hans alderdom, da det blev svært for ham at tygge fast føde.

I moderne fortolkninger af denne klassiske opskrift kan man finde forskellige variationer. Ofte tilsættes svampe eller porcini-svampe til saucen for at give ekstra smag og tekstur, og den traditionelle tomatpuré erstattes nogle gange med sennep, hvilket giver retten en krydret og pikant smag. Beef stroganoff serveres normalt med kartoffelmos eller pasta som tilbehør, hvilket gør retten endnu mere mættende.

Borsjtj

Borsjtj er et kulinarisk symbol på Rusland, som alle, der kommer til vores land for første gang, bør prøve! Denne ret er bredt anerkendt uden for Rusland og har vundet folks hjerter over hele verden. Selv om supper ikke er en hovedret i europæiske og amerikanske køkkener, er borsjtj stadig anerkendt og elsket af udlændinge.

Borsjtj er en tyk, fyldig, rød grøntsagssuppe; den laves med tilsætning af rødbede, som giver den sin karakteristiske farve og smag. Normalt indeholder borsjtj også kål, kartofler, gulerødder, løg og selvfølgelig kød, oftest oksekød, sjældnere svinekød. Borsjtj smages til med creme fraiche, som giver den en mere cremet konsistens og en mildere smag.

Den gastronomiske glæde, som udlændinge føler, når de prøver borsjtj, viser, at denne traditionelle russiske suppe ikke bare er en ret, men et ægte kulinarisk mesterværk, der kan overraske og glæde de mest sofistikerede gourmeter. Borsjtj er ikke kun velsmagende, men også solid og derfor ideel til koldt vejr og et fremragende eksempel på russisk folkekøkken.

Ostekager

Syrniki er en traditionel ret, som har vundet hjerter hos gourmeter fra hele verden. I 2015 var cheesniki med på listen over verdens 25 bedste desserter, hvilket understreger deres særlige plads i verdenskøkkenet. For mange udenlandske besøgende kan tanken om at stege hytteost virke meget usædvanlig, men efter den første smagsprøve er de overbevist om rettens enestående smag.

Ostekager er lavet af hytteost, som er blandet med mel, æg og lidt sukker for at give sødme. Den resulterende "dej" steges på en pande, indtil den får en gylden skorpe. Denne ret kan serveres både til morgenmad og som dessert på et hvilket som helst tidspunkt af dagen og pyntes med creme fraiche, honning, bær eller frugt.

Zucchini-kaviar

"Courgettekaviar", i spøg kaldet "Zamorskaya", er et af symbolerne på sovjetisk madlavning, som blev populær i Nikita Khrusjtjovs tid. Khrusjtjov, der var kendt for sin kærlighed til denne grøntsagssnack, insisterede på, at den skulle være tilgængelig i hele Sovjetunionen. Hemmeligheden bag kaviars popularitet er dog ikke kun smagen, men også tilgængeligheden og den nemme produktion.

Kaviarsnack har trods sit navn faktisk intet til fælles med rigtig kaviar: Denne ret tilberedes af finthakkede eller strimlede courgetter, som stuves med tilsætning af løg, tomatpuré, olie og forskellige krydderier. Resultatet er kendt: Man får en velsmagende og kaloriefattig ret, der er rig på vitaminer og mikroelementer.

I dag er courgettekaviar ikke kun populær i Rusland, men også i udlandet: Udlændinge værdsætter den for dens bløde og delikate smag, ernæring og nyttige egenskaber. Denne ret er perfekt til både hverdag og fest.

Forrige indlæg: Hvordan laver man bærpuré? Trin-for-trin instruktioner

Næste indlæg: Det portugisiske køkken. 10 populære retter.

Relaterede indlæg