Hvordan laver man bærpuré? Trin-for-trin instruktioner

Hvordan laver man bærpuré? Trin-for-trin instruktioner

Juli er bærsæson. Og hvis du har et sommerhus eller en køkkenhave, skal du sørge for at benytte lejligheden til at lave bærmos til desserter:

Vask bærrene i koldt rindende vand. Brug et dørslag eller en stor sigte.

Tør de rene bær, før du laver puréen. Det er mest praktisk at gøre det på køkkenrulle.

Blend bærrene med en blender, indtil de er glatte. Brug ikke aluminiumsskåle - de oxiderer og interagerer med bærrene. En skål af glas eller plast er bedre.

Gnid den færdige bærmasse gennem en fin sigte for at fjerne kerner og skræl.

Tilsæt sukker, og lad os fortælle hvorfor: Sukker er et konserveringsmiddel, det forlænger puréens levetid og forstærker smagen.

I konfekturebutikker findes der kartoffelmos uden sukker og med sukker. Du kan målrette din smag. Hvis du vil bruge sukker, skal du tage 10 % af bærmassen. Hvis du f.eks. har 1 kg bærmasse, skal du tage 100 g sukker.

For at øge holdbarheden skal du ikke kun tilsætte 5-10% sukker fra massen af puré, men også koge i 3-5 minutter, indtil sukkeret er helt opløst.

Forbered beholdere til opbevaring Vi kan godt lide engangsplastbeholdere. Men glem ikke, at selv nye beholdere fra butikken skal vaskes og tørres grundigt.

Fassuem-puré Det er mere praktisk at pakke på én gang i sådanne portioner, som skal bruges til desserter. Hvis du f.eks. skal bruge 300 gram jordbærpuré til at lave confit, er det mere praktisk straks at måle denne mængde puré op i en beholder.

Nedfrysning og opbevaringOpbevar sådanne bærpræparater i fryseren. Hvis du ikke har et separat køleskab til wienerbrød, er det bedre at afsætte en separat hylde i det sædvanlige fryserum.

Sådanne tilberedninger vil glæde dine kunder med sommersmag af fyld selv om vinteren. Og du sparer budget og tid. Laver du syltetøj? Hvad er de mest populære i din fryser?

Forrige indlæg: Og hvorfor har jeg ikke lavet det her før: en af de lækreste kødopskrifter (bliver mørt, saftigt og blødt)

Næste indlæg: Top 5 over russiske retter, der er utroligt populære i Vesten

Relaterede indlæg