Awesome cabbage pie: den er nem at lave - lav dejen, rul den ud og kom fyldet i (nok den nemmeste opskrift)

Awesome cabbage pie: den er nem at lave - lav dejen, rul den ud og kom fyldet i (nok den nemmeste opskrift)

Hej alle sammen, I er på kanalen Mixopskrifter. I dag vil jeg vise jer en enkel og hurtig opskrift på kåltærte. Den tilberedes af gærdej i ovnen. Dejen er meget velsmagende, du kan lave tærter af den med ethvert fyld.

Opskrift:

  • en halv hvidkål (mellemstørrelse)
  • løg - 2 stk.

Dej:

  • hvedemel - 380 g. (2,5 kopper med en rutsjebane)
  • 1 kop varmt vand (200 ml.)
  • tørgær - 0,5 spsk.
  • 1 æg
  • salt - 0,5 tsk.
  • sukker - 1,5 spsk.
  • vegetabilsk olie - 4 spsk.

‍Sådan laver du mad:⤵️⤵️⤵️

Lad os begynde med fyldet - skær løget i tern. Vi strimler kålen og skærer den i et par stykker, så den er nemmere at spise senere.

Steg nu løget på en varm pande med vegetabilsk olie, indtil det er gennemsigtigt.

Tilsæt derefter den hakkede kål til løgene. Steg, indtil de er gyldne, og rør af og til.

Hvis du bruger vinterkål, skal du ikke dække den med et låg, så den ikke bliver bitter.

Efterhånden bliver kålen brun og reduceres i størrelse. 5 minutter før tilberedning saltes og pebres den. Rør rundt, og det er det - vores fyld er klar. Sæt den til side, og lad den køle af.

Hæld 1 spsk. varmt vand i en skål, og sørg for at varme vandet lidt op. Tilsæt tørgær, salt, sukker, 1 æg og vegetabilsk olie.

Bland det hele, mængden af dej er beregnet til 1 kåltærte, diameteren på min form er 25 centimeter. Nu begynder vi lidt efter lidt at tilsætte mel og ælte dejen.

Gærdejen skal blive blød, men den må ikke klæbe til hænderne. Tilsæt mere mel efter behov.

Rul den til en kugle, og del derefter dejen i to ulige dele. 1 større - den kommer i det nederste lag og bliver bunden. Og den anden del er mindre - den skal dække vores tærte fra oven.

Rul først det store stykke dej ud i et tyndt lag under den form, som du vil bage tærten i. Jeg har denne runde, dybe form, som er velegnet til ovnen.

Smør panden eller formen med vegetabilsk olie langs siderne, og læg den udrullede dej på den. Skær den overskydende dej af i kanterne, og læg så vores fyld der.

Tilsæt forresten hakkede kogte æg, hvis det ønskes. Rul nu den anden del af dejen ud med en kagerulle, og læg den oven på kålen. Kanterne skal være forseglede.

Skær eventuelt former ud med forme. Brug derefter en gaffel til at prikke hul på dejen, og lav lette punkteringer. Smør tærten med sammenpisket æg.

Lad den stå på bordet i 20 minutter, så hæver den lidt. Efter 20 minutter sendes den i en forvarmet ovn på 180 grader i 25-30 minutter.

Og så er vores tærte klar. Det er sådan en enkel opskrift, og tærten kommer rigtig godt ud af formen. Jeg kan virkelig godt lide denne universelle wienerdej til bagning, den har aldrig slået fejl endnu, perfekt med ethvert fyld.

Den laver altid godt bagværk, lækkert. Jeg anbefaler alle at prøve at lave den, hvis du ikke har denne opskrift endnu, så prøv den!

Forrige indlæg: Favorit æblecharlotte: hvordan man laver den frodig og blød, jeg deler en enkel opskrift (viser sig at være en lækker kage til te)

Næste indlæg: Utrolig velsmagende courgette-ret: Når du først har prøvet den én gang, vil du lave den igen og igen (deler min yndlingsopskrift, courgette-gryderet)

Relaterede indlæg