Fyldt kål, men uden kål og til to bidder. Lad os være tålmodige og nyde en velsmagende ret derhjemme

Fyldt kål, men uden kål og til to bidder. Lad os være tålmodige og nyde en velsmagende ret derhjemme

Små, saftige, med lidt behagelig syrlighed og meget smagfulde....

Fyldt kål i vindrueblade, det er nok en forkert betegnelse, men fyldt kål indebærer kålblade, men man kan heller ikke kalde det dolma. Helt ærligt, jeg er helt vild med fyldt kål. Hvis det er traditionel kål, så bare "fyldt kål" uden at specificere, og der er også "fyldt kål i rabarberblade", "fyldt kål i rødbedeblade" og disse i drueblade.

Navnet er dog ikke det vigtigste, retten viser sig at være lidt usædvanlig for os, men bestemt velsmagende med et pift.

Hvad du skal bruge:

Hakket kød, oksekød eller blandet - 500-600 gDrueblade - ca. 80 stkÆble - 1 stkHvide ris - 100 gFløde - 200 gTomatsauce - 100 mlSalt, friskkværnet peber - efter smag

Forberedelse:

  1. Vindruebladene skal plukkes og vaskes. Du skal bruge mange af dem, og på den fyldte kål, og læg et par stykker i bunden.

  2. Hæld derefter kogende vand over bladene, og lad dem stå, indtil de får farve som en oliven. Smid dem på en sigte, og lad dem dryppe af.

  3. Kog risene, til de er halvt kogte. Bland dem med hakket, salt og peber. Tilsæt evt. krydderurter, du kan bruge friske, men ikke tørrede. Dette er valgfrit.

  4. Pak hakket kød ind i hvert vindrueblad, ca. en teskefuld. Den fyldte kål bliver lille, bogstaveligt talt til to bidder. Så indtil farsen er overstået, men der skal være et par blade tilbage, er det bedre i processen at lægge dem til side, måske meget små eller revet, ikke tilstand, generelt. Det er her, tålmodighed kommer til sin ret, arbejdet er ikke hurtigt.

  5. Med disse blade skal du lægge bunden i en kedel, gryde eller sauterpande med tykke vægge. Skær æblet i skiver. Læg vores fyldte kål i gryden i druebladene, så de overlapper hinanden med æbler.

  6. Bland creme fraiche og tomat til saucen. Hvis den er meget tyk, kan du tilsætte lidt vand. Hæld saucen over den fyldte kål. Den skal koges op og derefter simre ved svag varme under låg i halvanden time.

  7. Så er den færdig. Læg den fyldte kål på en tallerken, og glem ikke æblerne. Du kan servere med creme fraiche.

Forrige indlæg: Bone-in cutlet in foil. En lille hemmelighed til saftigt kød

Næste indlæg: Koteletter, der ligner "rigtige" koteletter, men der er ikke noget kød i dem. Enkel og billig opskrift

Relaterede indlæg