Bone-in cutlet in foil. En lille hemmelighed til saftigt kød

Bone-in cutlet in foil. En lille hemmelighed til saftigt kød

Vi blev for nylig forkælet med så lækkert kød! Saftigt, smagfuldt og så blødt, at man, som de siger, "kan spise det med læberne". Endnu bedre end kebab, selvom der ikke er meget, der kan konkurrere med det nu om dage.

Nej, jeg spurgte ikke værtinden om opskriften, og det var ikke engang en gammel sigøjnerkvinde, der fortalte den til os en mørk, mørk aften. Det er bare det, at jeg selv plejede at lave lignende ting, jeg gemte opskriften i arkivet, og nu kan jeg dele den. Opskriften er meget enkel, men du skal selvfølgelig bruge normalt kød, koteletter med ben. Du kan skære carbonadas uden ben, men overraskende nok bliver kød, der er tilberedt med ben, af en eller anden grund ofte mere smagfuldt og saftigt end uden.

Hvad du skal bruge:

  • Svinekødstykker, koteletter med ben - alt efter antallet af portioner, i dette tilfælde tre, er det 600-700 g
  • Krydderier til kød - efter smag, du kan kun bruge sort peber.
  • Salt
  • Vegetabilsk olie - 2 spiseskefulde, det er muligt og endnu bedre at tage smør, blødt.

og du skal også bruge folie

Hvad vi gør:

Vask kødet, som du plejer, og fjern overskydende vand med en serviet. Bland salt, krydderier og olie. Gnid det ud over hele kødet, og lad det "blive venner" i et par timer.

Dernæst folie. Du kan lægge en "pude" af løg under kødet, men det er en lidt anderledes opskrift.

Derefter pakkes kødet ind i folie, sømmen skal være på toppen, så saften slipper minimalt ud og til noget andet. Læg rullerne i en ovnbakke med lidt vand i bunden.

I ovnen ved en temperatur på 180 grader er tiden ca. 50 minutter, hvis lidt mere, og ikke noget forfærdeligt. Kødet bliver tilberedt i sin egen saft, og her er den, vores lille hemmelighed om saftighed.

Vi kan sige, at det er nu, kødet er færdigt. Men det er ikke alt, vi vil have, at det skal være smukt, så vi tager ikke kødet ud af bagepladen, men åbner kun folien ovenfra, det er ikke for ingenting, at vi har lavet en søm på toppen.

Vi sætter kødet tilbage i ovnen, nu i ca. 10 minutter, bare for at brune det på toppen.

Derefter er kødet klar, bortset fra at du skal give det en "hvile" i fem minutter. Lav forsigtigt en "båd" af folie, og server den sådan, da den stadig har lækker kødsaft, og kødet køler langsommere ned.

Det er sådan en ret, meget enkel, og det er svært at ødelægge den.

Forrige indlæg: Napoleons snackkage. En kontroversiel og tvetydig opskrift til et festligt bord og ikke kun

Næste indlæg: Fyldt kål, men uden kål og til to bidder. Lad os være tålmodige og nyde en velsmagende ret derhjemme

Relaterede indlæg