En magisk forvandling af sej - fisk i marinade. Den klassiske opskrift og min mere enkle, hjemmelavede opskrift.

En magisk forvandling af sej - fisk i marinade. Den klassiske opskrift og min mere enkle, hjemmelavede opskrift.

Kan du lide fisk i marinade? Jeg spørger ikke engang, om I gør. Det forekommer mig, at folk fra Sovjetunionen ikke kunne undgå at prøve denne ret - kold eller varm snack.

Hvordan kunne de lade være med at lave den? Retten er meget vellykket i sin sammensætning, marinaden består af de simpleste produkter: gulerødder, løg og hvidløg, tomater eller tomatpuré. Under denne enkle kappe kan du således skjule enhver billig fisk og endda ikke den bedste kvalitet, og den vil stadig være lækker. Jeg mener f.eks. ikke den bedste kvalitet, der er overfrossen, men selvfølgelig ikke fordærvet.

Og fra en simpel frossen pollock med en masse grøntsager viser sig næppe en dekoration af festbordet, og selv ved en hverdagsmiddag vil sådan fisk helt sikkert blive hilst velkommen "på hurra".

Forresten har jeg miltai her som den mest tilgængelige fisk. Men så kan enhver fisk bruges, med torsk, kuller, kulmule vil være bedre. Jeg ved, at lyserød laks også laves under marinade, jeg tror, at det også er meget velsmagende, men jeg har ikke prøvet det. Alligevel vælger vi oftest mager hvid fisk, som alle har råd til.

Mange værter har deres egne specielle "hemmeligheder" med at tilberede fisk under marinade, men der er også en klassisk opskrift. her vil jeg starte med den, og så vil jeg fortælle dig, hvordan jeg nu er begyndt at tilberede denne snack.

Fisk (sej) i marinade, klassisk opskrift

Til 4-5 portioner skal du bruge:

Sej - ca. et kiloGulerødder - 4 stykkerLøg - 2 hovederTomatpuré - 3 spsk.Eddike 9% - 1 spsk.Eddike 9% - 1 spsk.Laurbærblad 1 stk.Sort ærtepeber - 4-5 stykkerSalt - 1 tskSukker - 1 spsk.Vegetabilsk olie til stegning, mel til panering

  1. Rens fisken. Skær i små stykker, det er bedre at fjerne knoglerne, især hvis snacken skal serveres på festbordet, gæster. Filet er meget mere praktisk at spise.

  2. Tilsæt salt til melet, rul fiskestykkerne i dette, og steg dem i vegetabilsk olie. Fisken kan sættes til side indtil videre.

  3. Forbered marinaden. Skræl løg og gulerødder. Hak løgene fint, og riv gulerødderne.

  4. Steg løgene i vegetabilsk olie i et par minutter, tilsæt derefter gulerødderne, og steg videre i yderligere tre til fire minutter.

  5. Tilsæt tomatpuré, sukker, salt, eddike og et par spiseskefulde vand samt krydderier til grøntsagerne. Lad det simre i yderligere et par minutter.

  6. Kom en del af marinaden i en dyb pande, læg fiskestykkerne på i et jævnt lag, og top med den anden del af marinaden. Braiser i cirka syv til ti minutter, indtil fisken er helt gennemstegt.

  7. Du kan servere med det samme, retten er klar. Men i originalen - lad den stå i et par timer, afkøl og mariner videre, du skal bare fjerne laurbærbladet.

Sådan laver jeg fisk under marinade nu, på en enkel måde.

Ingredienserne er de samme som i opskriften ovenfor, det eneste er, at jeg ikke altid tilsætter eddike. Jeg smager på marinaden, og så ser jeg, om tomaterne er sure nok eller ej. Løg og gulerødder maler jeg ikke og steger ikke, jeg stuver dem.

Det vigtigste, jeg er begyndt at gøre anderledes nu, er, at jeg ikke længere steger fisk. Det er meget nemmere at koge fisk i et par minutter, lade den køle lidt af og derefter skille fileten fra alle knoglerne.

Fisken bliver i dette tilfælde mere mør og blødere, og det er grøntsagsmarinaden, der er ansvarlig for smagen, og som jeg sagde i begyndelsen, kan du gemme enhver fisk under den.

Jeg samler retten i en form til ovnen, de samme lag af marinade og fisk, og ikke på gas laver jeg mad og bager i ovnen, der lader jeg den køle af og dækker formen med folie. Det forekommer mig, at fisken på denne måde suger marinaden bedre til sig.

Og det er det, den køler af, og så er den klar. Det går hurtigere end med stegt fisk, der skal ikke bruges mel, og der skal tilsættes mindre olie. Bortset fra at stykkerne ikke er så pæne, som man kan lave stegt, men jeg laver mad til mig selv, så jeg prøvede ikke for hårdt, men jeg er sikker på, at den er uden kerner.

Forrige indlæg: Lær at vælge de rigtige æbler til bagning, så er der ingen problemer. Hvilke æblesorter er bedst til Charlotka og lignende tærter?

Næste indlæg: Kirsebær til vinteren uden sukker. Om vinteren kan du overraske dine gæster med tærter med duftende bær

Relaterede indlæg