Vi lever for at spise eller spiser for at leve ...

Vi lever for at spise eller spiser for at leve ...

Selvfølgelig er mad langt fra det vigtigste i vores liv (det vigtigste er kærlighed, kærlighed til vores slægtninge og fred i sindet. Sjælefred betyder, at alt er godt!)

Og du må være enig i, at der bag hver ret er vores minder, som er farvet af en eller anden følelse. Her er borsjtj, som får os til at føle os varme og hyggelige, fordi vores mor plejede at servere den for os. Og her er ækel og irriterende semulje, som vi var tvunget til at spise om morgenen for at vokse op sunde og stærke. Chokoladeslik! Hvor er det lækkert! Og der er sikkert mere end én hændelse med denne godbid, som ligger og lurer i vores hukommelse.

Så hvad er mad? Hvilken rolle spiller den i dit liv? Spiser vi for at leve? Eller lever vi for at spise? Det er meget at tænke over. Og hvis du besvarer disse spørgsmål ærligt, vil svarene sandsynligvis være overraskende og uventede.

Mad skal fungere som en energikilde, forbedre en persons velbefindende og dermed bidrage til at fremme hans sundhed. Derfor reglen om en afbalanceret og varieret kost. Vi har brug for alle næringsstoffer - proteiner, fedtstoffer og kulhydrater samt rent drikkevand, fibre, vitaminer og nyttige mineraler.

Desuden behøver mad ikke at være kedelig! Og da jeg laver meget mad (jeg prøver at lave mad på mange forskellige måder), har jeg en liste over sunde fødevarer, som også er overraskende velsmagende. De anses ifølge eksperter for at være de sundeste i verden. Jeg forsøger at inkludere dem i vores kost.

 • Banan - et helbredende produkt
 • Gulerod er et miniatureapotek.
 • Hvidløg - øger immuniteten og sundheden.
 • Avocado - mætter og forynger kroppen.
 • Kål er en helsekost
 • Nødder - giver næring til hjernen.
 • Fisk er havets bedste gave.
 • Peber er en vitaminholdig grøntsag
 • Grøn te er en sundhedsdrik
 • Honning er naturens gave
 • Krydderurter og bladgrøntsager - spinat, basilikum, persille, koriander, dild, salat osv.
 • Vildlaks - bedst for hjerte-kar-systemet, hjernen og udseendet.
 • Og gojibær (siges at være godt for immunforsvaret) og quinoa (bedst for dem, der taber sig).

Og da jeg er hooked på emnet mad, læste jeg ... det er videnskabeligt bevist, at det at spise med hænderne giver en række sundhedsmæssige fordele. Du overspiser ikke, dit blodsukker falder (du spiser langsommere og med større fornøjelse), og dit immunforsvar bliver bedre. Jeg ved ikke, om det er sandt, men de siger "fingermad".

Der er en opfattelse af, at sund mad nødvendigvis har en kedelig og ikke altid behagelig smag, og hvad er .... Faktisk kæmper vi ikke for madens smag, men med vores dovenskab, fordi det er meget praktisk for os at købe halvfabrikata eller færdige produkter for at lave mad hurtigere og endda spare nogle penge.

Har du nogensinde lagt mærke til, at såkaldt velsmagende og usund mad bliver spist på et øjeblik, mens sund mad kan spises lidt efter lidt, og man kan nyde dens aroma og smag for hver bid, der afslører nye smagsoplevelser. Det er derfor, sund mad smager så meget bedre, det er bare noget, man skal kunne identificere og vænne sig til.

Det, jeg taler om i dag ... ja, om det faktum, at mad er en del af os selv. Det er det, vi har brug for til at leve et langt og lykkeligt liv. Det er alles valg!

Forrige indlæg: Det kræver stor dygtighed at gøre koteletterne saftige og sprøde. Det er vores opskrift, en familieopskrift

Næste indlæg: At bage de lækreste pandekager, en tradition

Relaterede indlæg