Det kræver stor dygtighed at gøre koteletterne saftige og sprøde. Det er vores opskrift, en familieopskrift

Det kræver stor dygtighed at gøre koteletterne saftige og sprøde. Det er vores opskrift, en familieopskrift

Koteletter er vores livret nummer et. I så mange år har jeg lavet dem, men sådan som jeg spiste i barndommen, bliver de ikke. Det er tydeligt, at de blev lavet af hjemmelavet kød af højeste kvalitet.

Det er ikke så svært at lave koteletter, men for at gøre dem meget saftige med en sprød skorpe, hvis opskrift du vil bede alle dine venner og familie om, har du brug for meget lidt.

Kan du lide dem med en appetitlig sprød skorpe? Det kender jeg svaret på, jeg elsker dem selv!

Og når alt kommer til alt, skal du bare kende et par vigtige hemmeligheder ved tilberedning af koteletter.

Jeg mener, at koteletternes smag i høj grad afhænger af farsen. Det er derfor, jeg kun tilbereder hakket kød selv: svinekød, svinekød med oksekød eller kylling. Som regel kombineret. Og så ...

Løg, de ødelægger ikke koteletterne, det er et faktum. Du må gerne komme mere i. Og det er bedre at hakke det fint. Nogle gange strimler jeg et lille stykke kål i en blender sammen med løg, du kan også bruge blomkål eller broccoli. Nyttigt og velsmagende!

Men det er bedre ikke at tilføje æg (mange menneskers mening), koteletterne bliver hårdere.

Om mælk vil jeg sige det - et kontroversielt emne. Mange anbefaler at lægge brød i blød i vand eller bouillon.

Nå, men brød i koteletter er nødvendigt! Og ikke for volumen (dog....). Brød gør koteletterne blødere og mere luftige.

Og selvfølgelig skal farsen bankes godt på bordet eller kastes tilbage i skålen. Farsen bliver mere klistret, og koteletterne bliver saftigere. Denne proces erstatter i øvrigt tilsætning af æg.

Og en anden vigtig ting er, at du ikke behøver at stege dem for længe, 20 minutter er nok. Brun dem i et par minutter, skru ned for varmen, og steg dem i yderligere fire minutter. Vend dem, og gør det samme på den anden side. Jeg plejer at lægge låg på og lade dem stege i cirka ti minutter. Nogle gange (f.eks. i dag) tilbereder jeg dem i ovnen. Efter min smag bliver de mere saftige i ovnen.

Mange mennesker (nogle gange også mig) steger koteletterne og tilsætter vand. I dette tilfælde skal du glemme skorpen, og saftigheden vil være mindre.

Jeg kan godt lide at putte et stykke frossent smør ind i koteletterne. Det smelter indeni og gør koteletterne mere saftige.

Og det er sådan, jeg laver koteletter i dag. Selvom jeg har mange opskrifter på dem.

Lav mad! Kom tilbage igen! Alt det bedste til jer, venner!

Forrige indlæg: Møre og mere smagfulde fiskekoteletter, som jeg aldrig har lavet før. Derfor ændrede jeg "gode koteletter" i opskriften til "fremragende"

Næste indlæg: Vi lever for at spise eller spiser for at leve ...

Relaterede indlæg