Drømmefisk, kok deler hemmelighederne ved madlavning af makrel og en familieopskrift

Drømmefisk, kok deler hemmelighederne ved madlavning af makrel og en familieopskrift

Alle kender røget makrel, men få mennesker har kogt den frisk. Men det er så lækkert! Desuden er makrel med hensyn til mængden af nyttige fedtstoffer og sporstoffer foran andre fisk. Kokken i restauranten" Ceretto Sea " fortæller om, hvilke gode retter der kan tilberedes fra mackerelSergey Artamonov. Og vær sikker på, de vil blive på dit bord i lang tid.

Fordelene ved makrel

Makrel er en af de mest nyttige fisk. Det har ikke mange kalorier, men det er meget rig på protein og umættede omega-3 fedtsyrer. Dem, som alle anbefales at drikke regelmæssigt i form af kosttilskud. Lad mig minde dig om, at nyttige stoffer fra fødevarer absorberes meget bedre end fra tabletter. Desuden er makrel en vild fisk. Så det er alligevel sundere end opdrættet laks. Og det er ideelt for dem, der er på en diæt. Især hvis du koger det med grøntsager.

Hvorfor er frossen makrel et godt valg? Og hvordan man bedst optøer det

Vores butikker sælger hovedsageligt dybfrosset makrel og koldrøget makrel. Det er usandsynligt, at du finder en kølet. Sagen er, at makrel kommer til supermarkedshylderne fra Fjernøsten og fra Murmansk-regionen. Der er det fanget og frosset direkte på fisketråler. Der er ikke noget galt med det. Tværtimod skal enhver fisk fryses mindst en gang. Frysning er en af metoderne til varmebehandling og en garanti for, at alle parasitter er døde. Det vigtigste er at afrimme det ordentligt. Ikke under varmt vand, men i køleskabet. Derfor skal du få fisken ud af fryseren mindst 12 timer, før du planlægger at begynde at tilberede den.

Sådan rengøres makrel korrekt?

I optøet fisk skal du afskære hovedet sammen med gællerne, halen og fjerne giblets. Du kan også fjerne huden (det er nemt at gøre bare ved at lirke det med en kniv), så vil det være mere bekvemt at spise fisk. Det er også tilrådeligt at fjerne knoglerne. De er ret store, så det er ret nemt at gøre det også. Derefter kan du begynde at lave mad.

Sådan tilberedes syltet makrel: kokkens hjemmelavede opskrift

syltet makrel, kogt derhjemme, er meget smagere end nogen analog fra butikken

først og fremmest vil jeg dele med dig den opskrift, der blev tilberedt hjemme hos mig. Min mor lavede syltet makrel, det viste sig meget velsmagende. Det er nemt at lave mad. Først skal du lave en marinade: tilsæt laurbærblad og krydderier til en 10% saltopløsning, kog og afkøl. Derefter skæres makrellen i stykker, hæld denne saltlage, læg den under en presse og læg den i køleskabet. Den næste dag er hun klar. Fisken viser sig at være smuk, den smelter bare i munden. Prøv at lave mad en gang, og du vil ikke spise butikskøbt sild længere.

Syltede makrel snacks

syltede makrel kan spises bare sådan og bruges i en række retter. Sæt det på bruschetta eller tilsæt det til en grøntsagssalat. For eksempel at lave "a la nicoise". I en salat af groft hakkede greener, tomater, rødløg med oliven og æg, læg syltet makrel i stedet for tun. Det vil vise sig godt.

Forshmak af syltede makrel og ristede skiver brød er en fremragende snack

Forshmak.It det er også en god ide. Jeg koger det efter en klassisk opskrift. Hvidt brød gennemblødt i mælk, surt grønt æble, grønne, kogte æg og makrel føres gennem en kødkværn eller stanses i en blender. Konsistensen af pate skal opnås, hvilket er meget velsmagende og derefter spredes på ristet brød.

Bruschetta.Tag alle de samme ingredienser som for forshmak og skær dem i små terninger. Smag til med olivenolie og citronsaft. Og tør brødet i ovnen og server det som toast. Det vil gøre en fremragende snack.

Vinaigrette.Jeg anbefaler også at tilføje syltet makrel til en klassisk vinaigrette. Det vigtigste her er ikke at overdrive det med salt, det vil sige, du skal helt sikkert lægge mindre pickles. Og den velkendte skål vil glitre med nye smag.

Makrel i pitabrød.En anden god mulighed. Fileten skal marineres kort i olivenolie, citronsaft, salt og peber. Efter 30 minutter sættes fisken på pitabrødet, smør med tartarsauce og send den under grillen i 10-15 minutter. Det vil vise sig noget, der ligner den ikoniske Istanbul-skål "balik ekmek".

Hot makrel: hvordan man bedst laver mad og serverer

Hvad angår varme retter, er den nemmeste måde at bage makrel i folie i ovnen. Drys det generøst med urter-timian, dild, rosmarin. Tilsæt lidt hvidløg, et par skiver citron eller løg. Pak i folie og bages i 35 minutter ved 180 grader.

Den bedste sideskål til varm makrel er grøntsagsgryderet eller ratatouille

Hvis det er muligt at grille det, er det endnu bedre. Enhver skål med røg viser sig at være smagere. Skær slagtekroppen i fileter, mariner i ti minutter med salt, peber, olivenolie og citronsaft og steg på en grill i 15-20 minutter. Fisken viser sig at være den mest delikate og meget velsmagende. Jeg anbefaler at servere chimichurri-saucen med den, bare finhak persille, hvidløg, oregano og krydre det hele med olivenolie og eddike. Eller kog enhver grøntsag-blomkål eller broccoli, peberfrugter, gulerødder, courgette. Og endnu bedre, alt sammen for at lave en ratatouille.Makrel i ovnen er en god skål til hver dag, og saucen gør den endnu mere velsmagende. Tartarsauce, tomatsauce eller tomatsauce er ideelle til denne fisk, for hvilken tomatpassata med krydderier, varm peber og hvidløg koges over lav varme.Røget makrel: salat ideer

Et andet populært produkt i vores supermarkeder er koldrøget makrel. Men lær at under madlavning taber hun sig og bliver meget federe. Jeg anbefaler kun at købe røget makrel i fabriksvakuumemballage. Det spises normalt for ingenting, men det spiller også godt i retter.

Røget makrel er fortjent populært. Det er godt alene: side om side med kartofler eller bare med brød

For eksempel kan du lægge det i en Mimosa salat. Eller tag røget makrel, sure æbler, Krimløg, kartofler og skær dem i små terninger. Som en dressing skal du bruge en sauce lavet af olivenolie og citronsaft. Salt og peber - efter smag.

Røget makrel vil gøre en anden variation af vinaigrette perfekt. Tilsæt bare røget makrel, hakkede valnødder, terninger på samme måde til grøntsagerne og pynt med granatæblefrø ovenpå.

Forrige indlæg: Jeg kan ikke lide ferskvandsfisk på grund af dens "benede" - forgæves. Ikke alle fisk har knogler

Næste indlæg: For den mest effektive aborre fiskegrej har du brug for en pålidelig lille ting

Relaterede indlæg