Hvordan tilbereder man fisk ordentligt og lækkert?

Hvordan tilbereder man fisk ordentligt og lækkert?

Hvordan får man kogt fisk til at være smagfuld og saftig, så den ikke falder fra hinanden og bliver som på billedet? Ja, det er meget enkelt! Det vigtigste er at kende nogle tricks og hemmeligheder. Fisk er et uerstatteligt produkt på vores bord, rig på protein og omega-3-syrer.

Der er flere måder at varmebehandle fisk på - kogning, stuvning, bagning, stegning i olie eller dej, madlavning på kul.

Men den mest nyttige, især for dem, der holder sig til diæten, er ikke stegt fisk, men kogt fisk.

En sådan ret vil utvivlsomt være nyttig og kaloriefattig. I den forbindelse har værtinder meget ofte spørgsmål om, hvordan man tilbereder fisk korrekt for at bevare dens smag og nyttige kvaliteter maksimalt.

Valg af fisk

Hvordan gør man kogt fisk smagfuld og saftig, så den ikke falder fra hinanden og bliver som på billedet? Ja, det er meget nemt! Det vigtigste er at kende nogle tricks og hemmeligheder. Produkternes friskhed er selvfølgelig altid vigtig, men når det gælder fisk, er denne regel dobbelt så vigtig.

Hvis en fisk er frisk, må den ikke have nogen ubehagelig lugt, og øjnene skal være klare uden at være uklare. Kødet skal være fast og ikke løsne sig fra knoglerne, og gællerne skal være lyserøde i farven.

Hvis du ikke selv har fanget rødfisk, og du vælger den på markedet, så husk, at frisk rødfisk skal have lyserødt slim på skællene.

Indeni skal kødet være lyserødt og uden blå mærker. Ud over ovenstående er det værd at huske på, at nogle fisk ikke er helt egnede til tilberedning.

Havtunge kan f.eks. koges, men kødet vil sandsynligvis falde fra hinanden.

Hvordan fjerner man lugten af tin?

Hvordan får man kogt fisk til at være smagfuld og saftig, så den ikke falder fra hinanden og bliver som på billedet? Ja, det er meget enkelt! Det vigtigste er at kende nogle tricks og hemmeligheder. Hvis du bruger fisk fanget i floder eller søer til madlavning, kan du tilberede fisken mindst lige så længe, du vil, men der vil stadig være en lugt af tin.

Dette er oftest tilfældet med store karper, suder og gedder.

En måde at fjerne den ubehagelige lugt på er at lægge fisken i blød i saltet vand i 1-1,5 time. Eller man kan nøjes med at skylle fisken i en stærkt koncentreret saltopløsning.

Gnidning med citron hjælper også med at få lugten væk.

Det er bedst at koge hovedet separat og fjerne gællerne på forhånd.

Når du koger, kan du tilsætte et halvt glas mælk til bouillonen for at gøre smagen mere delikat og behagelig. Hvis du bruger frossen fisk, skal du sørge for at tø den op, før du koger den.

Det er bedst at gøre det ved stuetemperatur. Før du koger fisken, skal den skoldes, renses og, hvis den er stor, skæres i store stykker, så de passer i gryden.

Eller du kan koge fisken hel i en stor gryde. Derefter skal du skære den færdige fisk i portioner.

Hvordan tilbereder man fisk korrekt?

Som regel koges fisk i vand, nogle gange med mælk eller vin for at give den en mildere smag.

Den grundlæggende regel for kogning af fisk er, at vandet ikke må koge hårdt (kun en let rystelse af overfladen).

Små fisk sænkes ned i kogende vand og koges, indtil de er gennemkogte med knap synlige tegn på kogning.

Hvis du vil koge en stor fisk hel, skal den lægges i koldt vand, for når den sænkes ned i kogende vand, kan skindet sprænge, og så bliver udseendet ødelagt.

Der skal være lidt vand (lad det lige akkurat dække), så fisken ikke mister sin smag.

Tilsæt krydderier og salt midt i tilberedningen.

Lad den kogte fisk stå i en lille smule af den bouillon, den blev kogt i, før servering, så bevarer den sin saftighed.

Hvordan koger man fisk uden vand og bevarer dens nyttige kvaliteter så meget som muligt?

Hvordan får man kogt fisk til at smage godt og være saftig, så den ikke falder fra hinanden og bliver som på billedet? Ja, det er meget enkelt! Det vigtigste er at kende nogle tricks og hemmeligheder. Selvfølgelig på damp. Det er en meget praktisk måde at tilberede fisk på. Helleflynder, kuller, skrubbe og ørred er særligt velegnede til dette.

Brug en dampkoger eller multikoger til at tilberede fisk på damp. Nu er bambusdampere meget populære.

Hvor længe skal fisk tilberedes?

Om man vil dampe eller koge i vand, er en personlig sag. For at lave en velsmagende fiskeret skal du vide, hvor længe du skal koge fisk.

Hvordan får man kogt fisk til at være smagfuld og saftig, så den ikke falder fra hinanden og bliver som på billedet? Ja, det er meget enkelt! Det vigtigste er at kende nogle tricks og hemmeligheder. For hver type fisk er der forskellige nuancer i tilberedningen. Så for eksempel skal de fleste typer rødfisk koges i koldt vand, og tilberedningstiden skal tælles fra kogepunktet.

For at tilføre smag, når du tilbereder pink laks, bør du tilsætte laurbærblad, selleri og løg til bouillonen.

Timian og rosmarin anses for at være klassiske krydderurter, som fremhæver smagen af fisk, især havfisk (dorada, havaborre). Blandt frugter er citron ideel.

Hvidløg, løg og paprika (sød eller krydret) er velegnede til at give en krydret smag.

Forrige indlæg: Lifehacks til at fange elritser og brasener

Næste indlæg: Fiskeri med flådstang. De vigtigste punkter i fiskeriet

Relaterede indlæg