Avocado: fordele og ulemper

Avocado: fordele og ulemper

Avocado er et af de mest populære produkter på butikkernes hylder. Man kan endda finde den i supermarkeder på økonomiklasse.

Nu vil jeg kort fortælle om dens fordele og sundhedsskadelige virkninger.

Kalorieindhold og BJU avocado

Kalorieværdi pr. 100 g - 200 kcal.

I 100 g:

proteiner - 2 g;

fedtstoffer - 20 g;

kulhydrater - 7,4.

Hvor nyttig er avocado

Avocado indeholder mere end 20 vitaminer og mineraler. Den er også rig på kostfibre, ascorbinsyre og folinsyre, kalium og kobber. Desuden indeholder den monoumættede fedtsyrer, som har en positiv effekt på hjertet.

Fordele for mænd

Avocado anses for at være et stærkt afrodisiakum og anbefales til mænd med seksuelle forstyrrelser. Det forbedrer forplantningssystemet, øger den mandlige styrke og libido. Desuden hjælper avocado med at komme sig hurtigere efter fysisk anstrengelse og har en gavnlig effekt på nervesystemet.

Fordele for kvinder

Avocado indeholder E-vitamin, som bidrager til sundheden af hud, hår og negle hos kvinder.

Fordele for børn

Avocadoer er med til at styrke børns immunforsvar på grund af deres høje indhold af C-vitamin.

Det er vigtigt at huske, at avocadoer skal introduceres gradvist i børns kost og starte med små portioner for at undgå mulige allergiske reaktioner.

Skader ved avocado:

Avocado er skadeligt, hvis det indtages i for store mængder, eller hvis der er en individuel intolerance. Det kan føre til fordøjelsesproblemer, forstoppelse, diarré og oppustethed i maven.

Det er vigtigt at huske, at ernæring skal være afbalanceret og indeholde alle komponenter i det rette forhold (proteiner, fedtstoffer, kulhydrater), så misbrug af et enkelt, tilsyneladende nyttigt produkt er ikke det værd!

Forrige indlæg: Hemmeligheder og tricks: Hvordan laver man en lækker koldskål uden gelatine, så den er stærk, gennemsigtig og holder sin form?

Næste indlæg: Nu bliver jeg ikke ved med at spise courgetter ret længe, for jeg laver dem til en meget velsmagende og hurtig snack, som det er umuligt at løsrive sig fra

Relaterede indlæg