Hemmeligheder og tricks: Hvordan laver man en lækker koldskål uden gelatine, så den er stærk, gennemsigtig og holder sin form?

Hemmeligheder og tricks: Hvordan laver man en lækker koldskål uden gelatine, så den er stærk, gennemsigtig og holder sin form?

Den rigtige opskrift og alle hemmelighederne bag kolodets er gået i arv i vores familie fra generation til generation, som kom til min mor fra min bedstemor og til mig fra min mor, og selvfølgelig vil jeg give alle hemmelighederne videre til min datter. At koge en lækker, stærk, gennemsigtig cholodets kan ikke alle værtinder, det tror jeg, du vil være enig med mig i.Denne lækre ret har altid været centrum for opmærksomheden på festbordet, og det faktum, at den blev vellykket eller ej, sagde noget om værtindens kulinariske evner.Cholodets tilberedes af forskellige typer kød, enten hver for sig eller blandet. I dag vil jeg fortælle dig, hvordan du laver kolde kager af svinekød. Denne opskrift giver dig mulighed for at forberede en velsmagende, stærk og gennemsigtig kolodets uden brug af gelatine, som perfekt holder sin form og glæder dig med sin smag.

Opskrift:svinekæber - 1svinelår - 2-3stk hvidløg - 1-2 tænder vand - 2,5 liter.

FORBEREDELSE:

  • Til koldhane skal du købe kød fra svin, ideelt set skal det være en knokkel, ben, ører, køddel af låret. Der skal altid bruges 3 ben til en knokkel. I dag vil jeg lave koldskål uden at tilføje ører, da et medlem af vores familie ikke kan lide dem.
  • Nu er vores opgave at forberede alle de købte dele, det afhænger af det endelige resultat. Kom dem i en gryde og hæld varmt vand over, lad dem stå i blød i en halv til en hel time. Vask dem derefter godt og skrab dem med en kniv, indtil de bliver, som min bedstemor plejede at sige, som "skødeskind", dvs. hvide og rene.
  • Tag en passende gryde, jeg tager altid en større, og læg det tilberedte kød så tæt som muligt. Hæld vand på, så kødet er godt skjult, sæt ild til, bring i kog og lad det koge i ca. 5-7 minutter, saml skæl, dræn vandet, skyl godt med koldt vand alle dele for koldt.hæld rent koldt vand på, så kødet er skjult omkring en finger, og sæt igen ild til. Så snart skalaen begynder at dukke op, og de første bobler vises, skal du skrue ned for varmen, det kolde vand skal ikke koge kraftigt, det skal gurgle lidt, låget er ikke tæt lukket, dette er hemmeligheden bag gennemsigtighed. Skaler af.
  • Lad koldskålen simre ved minimal varme i ca. 4-5 timer. Tilsæt salt og et par laurbærblade en time før det skal være færdigt. Tjek, om kødet er hårdkogt og falder af knoglerne, så er koldskålen klar. Tjek styrken af bouillonen, tag en tallerken, hæld 2-3 skeer bouillon og send den til afkøling. Hvis alt er tilfredsstillende, slukker du for ilden, hvis ikke, skal du koge mere. Lad det køle af.
  • Kholodets afkøles, vi begynder at adskille, vores opgave er at fjerne alle knoglerne, vi gør alt med vores hænder uden kniv, kødet deles i stykker. Jeg husker, at det i min barndom var et ritual, hele familien ventede på dette øjeblik, og du husker? Hæld kødet med bouillon, al bouillon hældes ikke ud, lad være i en gryde omkring en halv liter, i den tilsættes et par fed finhakket hvidløg, bringes i kog, koges i et minut og hældes i kolodetterne, så kolodetterne ikke lugter stærkt af hvidløg og vil blive meget længere opbevaret.
  • Tilsæt peber efter smag, smag efter salt, tilsæt det om nødvendigt. Hæld det på tallerkener eller i beholdere, og lad det sætte sig et køligt sted. Du kan pynte med grøntsager, men det gør vi ikke, for som min bedstemor plejede at sige, så skal kolodetter dufte af kolodetter.
  • Man kan opbevare kolodetter på forskellige måder. Mor laver altid en masse, en del af det bliver frosset ned, en del bliver hældt på glas. I krukker opbevares det i køleskabet i 2-3 uger. I denne form opbevares det meget længere, når du har brug for det, optøes det, koges op i en skål og fryses ned som frisk uden at miste sine egenskaber, det bliver endda endnu stærkere. Del dine hemmeligheder om at lave koldskål.

Forrige indlæg: Tashkent kebab

Næste indlæg: Avocado: fordele og ulemper

Relaterede indlæg