Linoleum: fordele og ulemper

Linoleum: fordele og ulemper

Linoleum er en af de mest velkendte og almindelige gulvbelægninger. Det er blevet valgt til lejligheder, private hjem og erhvervsejendomme i mange årtier. Nogle mennesker anser linoleum for at være forældet og ikke økologisk, andre synger dets dithyramber som den mest behagelige belægning af alle.

Lad os finde ud af, hvilke fordele og ulemper der er ved linoleum, og hvor meget bedre eller værre det er end andre gulvbelægninger.

Fordele ved linoleum

Masser af designmuligheder: Producenterne fremstiller en bred vifte af farver og mønstre, som giver dig mulighed for at matche belægningen med enhver indretningsstil. I udstillingslokaler og butikker kan du finde teksturer og mønstre under en solid plade, parket-sildben, under fliserne, med smarte ornamenter, monokrome varianter osv. Du kan vælge et passende print til et klassisk eller moderne interiør.

Linoleum er let at lægge og kan skæres til, hvilket forenkler og fremskynder installationen af gulvbelægningen og sparer på professionelle tjenester. Enhver person med et minimum af værktøj kan lægge linoleum på et plant underlag.

Vandbestandighed: På grund af sin struktur er linoleum ikke bange for fugt, varmt og koldt vand, så det er ideelt til gange og køkkener.

Varmeisolering og støjisolering: Linoleum har en god varmeisolering og er mere taktilt end kolde klinkegulve eller laminat. Det er den bedste løsning til at lægge på et groft betongulv. Derudover fungerer linoleum som et lydisolerende lag: Du vil høre færre naboer nedenunder, og de dig.

Omkostninger: Linoleum hører til i den gennemsnitlige priskategori. Sammenlignet med naturlige gulvbelægninger er det en mere økonomisk mulighed, hvilket gør det attraktivt for billige reparationer.

Linoleum er nemt at vedligeholde, det kan vaskes med alle ikke-slibende midler. Dette gælder især for familier med små børn og kæledyr, hvor der er et stort antal forskellige forurenende stoffer.

Ulemper ved linoleum

Begrænset bredde på rullen. Maksimal bredde på rullen af husholdningslinoleum og semi-kommercielt linoleum: 6 meter. Hvis det rum, hvor det er planlagt at lægge det, er den ene side bredere, bliver du nødt til at lave en uæstetisk samling af to strimler linoleum langs rummets længde.

Udsættelse for ridser Overfladen på husholdningslinoleum kan let blive ridset af slibende partikler og sand i gadesnavset. På steder med meget trafik er det bedre at vælge kommerciel linoleum, fliser eller porcelænsstentøj.

Tunge møbler placeret på linoleummet efterlader med tiden dybe mærker, som ikke bliver rettet helt ud. Derfor er linoleum ikke egnet til dem, der kan lide at omarrangere og ændre interiøret. Det er bedre at stoppe på hårde belægninger (laminat, fliser, parket og parketbræt). På samme måde opfører linoleum sig på ujævne underlag. For eksempel vil linoleum lagt på et tunge-og-rillebræt med huller, uden forudgående udjævning af basen, om et par år "vise" dig aflastningen af bræddegulvet under det.

Begrænsede muligheder for reparation af en belægning. Ved beskadigelse af et lag linoleum er det vanskeligt at genoprette det, og ofte er det nødvendigt at udskifte det helt, mens laminat, kvartsvinyl og parketplade gør det muligt at adskille et gulv nøjagtigt og kun have udskiftet det beskadigede fragment.

Lav miljøvenlighed.linoleum betragtes ikke som det mest miljøvenlige materiale. Nogle typer billig linoleum kan indeholde kemikalier, der frigives til luften under driften af belægningen, og som kan være sundhedsskadelige. De potentielle farer ved linoleum er dog stærkt overdrevne: Udledningen af skadelige stoffer i kvalitetslinoleum fra europæiske producenter er ikke højere end for laminat eller møbler lavet af lamineret spånplade, som findes i næsten alle hjem.

Fordelene ved linoleum overstiger på mange måder ulemperne. Det er ikke ringere i sine egenskaber end mere moderne gulvbelægninger som laminat eller kvartsvinyl. Så hvis du har brug for et relativt billigt, men slidstærkt gulv i høj kvalitet, er du velkommen til at købe linoleum, der matcher din indretningsstil.

Forrige indlæg: At vælge maling til trægulve. Hvad skal man være opmærksom på?

Næste indlæg: Trendy tricks til det moderne badeværelse

Relaterede indlæg