Designelementer til stuen, der understreger stil og præsentation

Designelementer til stuen, der understreger stil og præsentation

At skabe en præsentabel og æstetisk tiltalende stueindretning er ikke en let opgave. Det er nødvendigt at vælge basis og supplerende detaljer på en harmonisk og smagfuld måde. Med det rigtige valg af nøgleelementer kan du få et ædelt interiør til en rimelig pris.

Ædle nuancer

Det rigtige farveskema er den nemmeste og mest overkommelige måde at gøre et interiør visuelt rigere på. Win-win-muligheder Hvide og næsten hvide nuancer (elfenben, mælk, creme), en kombination af tre naturlige farver (røgfarvet eller dybgrøn, grå og brun), mørke nuancer af naturligt træ med neutrale baggrundsfarver.

Gulvbelægning af høj kvalitet

Gulvbelægningens betydning for indretningen kan næppe overvurderes. Det er et af de vigtigste elementer, der danner det samlede indtryk af stuen.

I en stilfuld og præsentabel stue bør gulvet være lavet af dyre materialer af høj kvalitet: teknisk plade, natursten eller porcelænsstentøj.

Selv på baggrund af asketiske vægge, der er malet med monoton interiørmaling, skaber sådanne gulvbelægninger et førsteklasses interiør i mangel af luksusartikler.

Tekstiler af høj kvalitet

Tekstiler spiller ligesom gulvbelægninger en vigtig rolle i indretningen. Undgå at bruge billige stoffer, som hurtigt kan miste farve, form og udseende under brug, hvilket gør møblerne og indretningen billigere. Vælg tætte stoffer af høj kvalitet med stor holdbarhed og smuk struktur til polstring, pyntepuder og gardiner.

Kunstgenstande

Maleri og skulptur er konstante følgesvende i dyrt interiør. Og det er ikke så vigtigt, hvilken stil de er lavet i, og hvad prisen på værket er. Det kan være klassisk maleri, impressionisme, avantgarde eller abstraktionisme. Her er den primære forfatters arbejde og eksklusivitet.

I øvrigt er en af tendenserne inden for indretning at blande stilarter, for eksempel ved at tilføje moderne malerier i et klassisk interiør og omvendt traditionelle landskaber og stilleben i en minimalistisk stue.

Designermøbler

Typiske møbler fra massemarkedet gør, at interiøret i forskellige huse og lejligheder ligner hinanden for meget, hvilket er uacceptabelt for eksklusivt interiør.

Når man skaber et præsentabelt interiør, er det derfor bedre at bruge møbler, der er produceret i begrænsede partier, og kombinere møbler fra forskellige kollektioner. Den samme sofa og lænestol, det samme bord og de samme stole gør indretningen for flad og forudsigelig.

Belysning

Korrekt belysning er et vigtigt element i stuens design. I stedet for et centralt lysarmatur kan man bruge flere forskellige lyskilder, som supplerer hinanden. Et sofistikeret belysningsscenarie fremhæver også interiørdetaljer og giver dybde til rummet.

Alle disse elementer kan bruges som udgangspunkt for at skabe et stuedesign, der understreger den valgte stil og gør rummet mere præsentabelt. Det er dog vigtigt at købe genstande og indretning, der matcher dine præferencer og hjemmets overordnede koncept.

Forrige indlæg: Sådan forvandler du dit interiør til forår

Næste indlæg: At vælge maling til trægulve. Hvad skal man være opmærksom på?

Relaterede indlæg