Renoveringsmyter, som du bør holde op med at tro på

Renoveringsmyter, som du bør holde op med at tro på

Reparation er en populær "helt" i russisk folklore, der skrives ordsprog om det, fortælles anekdoter og skabes myter, som det er på tide at holde op med at tro på. Vi har samlet de 7 mest almindelige misforståelser.

Der er en fast pris for at færdiggøre en "firkant"

Denne myte er skabt af renoveringsfirmaer. Ja, du kan blive tilbudt en fast pris for reparation af en kvadratmeter og endda blive overrasket over, hvor overkommelig den er. Men.

Sådanne tal undervurderes som regel bevidst for at få forslaget til at se attraktivt ud. Allerede i det foreløbige skøn er alt måske ikke så budgetmæssigt, der er også en mulighed for, at omkostningerne vil blive pustet op i løbet af reparationen på grund af angiveligt uforudsete omstændigheder og ekstra arbejde.

Fast pris ser oprindeligt ulogisk ud, fordi det ikke tager højde for arbejdets kompleksitet og rummets funktioner. Det er bedre at vælge et firma, der vurderer projektets omkostninger individuelt, og få et detaljeret og gennemsigtigt overslag, der giver en forståelse af, hvad du betaler for. Sådanne firmaer kan give dig en pris for at færdiggøre en "firkant", men det er rent indledende - en gennemsnitspris.

Det er nødvendigt at besøge objektet hver dag

Reparation bør ikke overlades til sig selv. Men det er nødvendigt. At besøge stedet hver dag kan kun hindre de professionelles arbejde og blive en kilde til konstant stress for dig.

Vælg troværdige fagfolk, som du kan uddelegere køb og accept af materialer til, og husk, at din personlige tilstedeværelse ikke er en garanti for udført kvalitetsarbejde. Det er mere pålideligt at bestille en tilsynstjeneste fra en specialist.

Alle vægge skal være helt flade

Skræmmende historier om visuelt glatte vægge, som faktisk er "stablet" lodret, skaber et ønske om at hælde budgettet i den arbejdskrævende nivelleringsproces. Men, men.

Ikke alle vægge i lejligheden er så nødvendige at være helt plane. Det betyder kun noget for de af dem, som det er planlagt at installere skabsmøbler tæt på, resten er nok visuel glathed.

Du skal vente flere år, før huset krymper.

Hvis grunden til husets fundament er valgt korrekt, og alle byggeteknikker er fulgt, vil bygningens svind være smertefrit for din renovering. Ingen kan dog vide, om der ikke er begået fejl, så denne myte har et rationelt grundlag. Men...

Påstanden om, at huse "krymper" over en lang årrække, er stærkt overdrevet. Normalt sker den aktive fase af svind i det første år af bygningens levetid, hvis vi taler om panel-, monolitiske og monolitiske murstenshuse.

I lang tid (fra tre til seks år) "krymper" kun helt murede huse - sjældne gæster på det moderne marked for nye bygninger.

Reparationer bør ikke udføres om vinteren

Hvis der er behov for at udskifte radiatorer, er det bedre at planlægge reparationen til sommerperioden. Men det er det ikke. Alt andet arbejde kan udføres sikkert på ethvert tidspunkt af året.

Mange mennesker tror på myten om sommerreparationer, så om vinteren er der flere gratis mandskaber og gunstige tilbud på markedet. Desuden tørrer alting hurtigere om vinteren på grund af den lave luftfugtighed.

Men hvis du allerede bor i en lejlighed, hvor reparationen er planlagt, er det måske i virkeligheden bedre at planlægge den til sommeren, hvor du kan tilbringe en dag i den friske luft og slippe for støj og støvet arbejde. Selvom det også er en tvivlsom fornøjelse at udholde reparationer i varmen.

Kun naturlige materialer er ikke sundhedsskadelige

Naturlige, miljøvenlige materialer er æstetisk tiltalende og sikre. Men hvad så? Bare fordi et råmateriale ikke er naturligt, betyder det ikke, at det er en kilde til skadelige emissioner. Tjek certifikaterne.

Så laminat taber næppe i sikkerhed i forhold til parket eller massivt bræt. Det vil koste mindre og sandsynligvis holde længere, da naturlige trægulve er mere krævende og sårbare.

Designtjenester er en luksus

Et designprojekt koster penge og tager tid. Men det tager tid. Ofte er det designerens arbejde med detaljerede planer og visualiseringer, der hjælper med at spare på mulige fejl og ændringer, letter kvalerne med at vælge færdiggørelsesmaterialer og hjælper med at beslutte den nøjagtige mængde. Og det er også designere, der ofte rådgiver afprøvede besætninger og hjælper med at orientere sig i priserne på byggemarkedet.

Designprojektet er en rationel tilgang til enhver reparation, uanset om det er en herregård eller en studiolejlighed.

Forrige indlæg: 5 overkommelige måder at gøre stuens interiør visuelt dyrere på

Næste indlæg: Sådan forvandler du dit interiør til forår

Relaterede indlæg