5 overkommelige måder at gøre stuens interiør visuelt dyrere på

5 overkommelige måder at gøre stuens interiør visuelt dyrere på

Stuen - det mest "prangende" rum i indretningen. Det skal være både hyggeligt og spektakulært. Hvordan kan man gøre interiøret i stuen mere statusfyldt uden at bruge en masse penge? Det fortæller vi dig.

Magien ved mørkt træ

Interiører har længe været domineret af lyst træ, som kom på mode med den skandinaviske minimalisme. Mørkt træ blev forbundet med fortiden: tunge "bedstemoragtige" skabe og såkaldte slides. Nu er det tid til at glemme disse associationer.

Mørke træmøbler ser visuelt dyrere ud, og det er ikke så vigtigt, hvor ædelt selve træet er.

For at undgå den samme tunge association skal du vælge minimalistiske møbeldesigns. Hvis stuen er lille, er det bedre at bruge mørkt træ i moderate mængder, så det ikke visuelt optager plads. Et sofabord, en reol og/eller en konsol i mørkt træ vil se smukt ud i et lille rum.

Skønheden i forfatterens arbejde

Når man ser på plakater fra massemarkedet, kan man altid gætte deres omtrentlige værdi, men det er sværere at gætte værdien af et maleri af en moderne kunstner. Men det er selvfølgelig ikke prisen, det kommer an på. Når du vælger forfatterens værker i stedet for udtjente motiver i indretningen, vælger du individualitet. Du vil gerne se på sådanne ting, de forbliver i din hukommelse. Samtidig er der ingen grund til at bruge en stor del af budgettet på genstande af forfatterens kunst.

Værker af moderne kunstnere og fotografer, designerplakater, enestående forfatterkeramik, håndlavede tæpper og makramé, forfatterens aromatiske stearinlys - alt dette kan købes til meget overkommelige priser.

Lad os heller ikke glemme, at alt perfekt i denne verden er lavet på bestilling: et sofabord lavet af et møbelværksted efter et eksklusivt design kan ikke være mindre visuelt værdifuldt end en kunstgenstand. Det er slet ikke nødvendigt, at alle genstandene i et rum er eksklusive, to eller tre af forfatterens ting vil allerede bidrage.

Æstetikken i et hjemmebibliotek

I dag, hvor alle nyheder og mesterværker fra verdenslitteraturen er tilgængelige i elektronisk format, kan et hjemmebibliotek betragtes som en indvendig atavisme, men designere er stadig enige om, at bogreoler pynter på ethvert interiør og giver det soliditet.

Et hjemmebibliotek er en særlig indretningsmagi, der gør stuen visuelt og følelsesmæssigt rigere.

Når du organiserer et hjemmebibliotek, skal du ikke være bange for visuel støj. Samlinger af værker i identiske indbindinger findes ikke så ofte i moderne lejligheder, et mere almindeligt billede: en masse bøger, der er erhvervet for livet, med brogede rygge fra forskellige udgaver. Denne heterogenitet vil ikke skade indretningen, tværtimod: rummet vil virke mere "levende", men hvis man ønsker det, kan bøgerne arrangeres efter farvegraduering, så hylderne bliver mindre brogede.

Hvis der ikke er så mange bøger, kan du arrangere dem i lodrette og vandrette stabler og fortynde det litterære selskab med dekorative elementer. Men det sidste skal være med måde: støvede rækker af mindeværdige souvenirs og kunsthåndværk kan ødelægge hele looket.

Betydningen af møbelhåndtag

Møbelhåndtag er meget vigtige små ting, der både kan ødelægge et passende design og give et præsentabelt udseende til det mest budgetvenlige møbelobjekt.

Luksus med levende planter

En af de mest overkommelige former for interiørluksus er levende planter.

Du behøver ikke at forvandle din stue til en tropisk jungle. To eller tre store planter i smukke krukker eller flettede kurve er nok til at give indretningen en spektakulær effekt. Og da naturen er den bedste designer, har denne løsning ingen stilmæssige kontraindikationer og vil ikke gå af mode.

Glem ikke at tjekke, at planterne er sikre for dine kæledyr, og beslut dig på forhånd for, om du har tid og lyst til at passe dine grønne naboer. Hvis ikke, kan stabiliserede plantearrangementer og friske blomster i en vase være et værdigt alternativ.

Et sidste tip: Glem ikke, at vi opfatter rum gennem mere end bare synet. En behagelig aroma, rettidig udluftning, luftfugter og fravær af støv vil gøre ethvert rum mere gæstfrit.

Forrige indlæg: Hvad er bedst - tapet eller dekorativt puds?

Næste indlæg: Renoveringsmyter, som du bør holde op med at tro på

Relaterede indlæg