Sådan vælger du en køkkenkniv: tips fra kokken

Sådan vælger du en køkkenkniv: tips fra kokken

I løbet af mit liv som kok får jeg ofte spørgsmål om valg af kniv. Jeg tror, du vil være interesseret i at læse om mine erfaringer og de fejl, jeg har begået, da jeg selv skulle vælge en.

Vælg en kniv af rustfrit stål med ekstra krom. Sådanne knive holder længe og ruster ikke. Keramiske knive har også deres fordele (vægt, ingen grund til at slibe), men de er meget skrøbelige - jeg er i hvert fald endnu ikke stødt på stærke knive - og de er af en eller anden grund dyrere.

Håndtag. Her anbefaler jeg støbt stål! Let at vaske, svulmer ikke op, revner ikke, falder ikke af. Ja, og så ser det sejt ud)

Vægt. En meget vigtig indikator, men ingen vil give dig et præcist svar på, hvad den skal være. Personligt bryder jeg mig ikke om tunge knive: Det er svært at arbejde med dem, hånden bliver træt, skuldre og ryg falder af.

Vælg knive, der er lidt tungere end din grydeske eller din yndlingskam.

Slibning. En sløv kniv er lige så farlig som en kniv, der er slebet til knivskarphed, da du ikke kan kontrollere dem. Prøv også at undgå at flække bladet - sådan en kniv ryger direkte i skraldespanden. Og det er ikke nødvendigt at hugge knogler med knive.

Bladets længde. Efter min mening er mere end 20 cm allerede upraktisk. De er vanskelige at finde et sted på bordet og gør generelt noget.

Prisen. Her ville jeg ikke gå ud fra princippet om "jo dyrere, jo bedre". En god kniv kan købes for 2-3 tusind rubler, og med korrekt brug vil den tjene i lang tid og pålideligt.

Hvilke knive skal der være i køkkenet

Faktisk er det nok at have denne trio for at opnå fuldkommen lykke:

  • Kokkekniv (ca. 20 cm);
  • En kniv til at skrælle grøntsager;
  • En brødkniv med et bølget blad, også kaldet en savkniv.

Alle de andre knive - til at skære fisk, tage kød af benet, mørbrad, økse og endda en tomatkniv - er efter min mening en overflødig historie, der optager meget plads. En almindelig kokkekniv kan det hele.

Kig efter din kniv, og når du finder den, skal du endelig ikke støve den af, men lade den gøre sit arbejde og tjene dig.

Og for at afprøve kniven i aktion er her et par af mine yndlingsretter med grøntsager:

  • Fastelavnslasagne med grøntsager
  • Græskarsuppe.
  • Tarteletter med rødbedesalat
  • Okroshka
  • Agurkesuppe

Forrige indlæg: Græsk salat: en klassisk opskrift fra øen Rhodos

Næste indlæg: Sådan laver du et virkelig velsmagende fyld til dumplings: tophemmeligheder

Relaterede indlæg