Tilberedning af shakshuka: opdag de 5 bedste hemmeligheder for succes

Tilberedning af shakshuka: opdag de 5 bedste hemmeligheder for succes

Vi havde en ret i vores familie, hvis oprindelse jeg aldrig har lært. Den blev lavet ved særlige lejligheder, når hele familien var samlet, og den hed simpelthen "røræg med tomater". Det lyder som noget helt almindeligt, men jeg glædede mig altid til at se en gryde med søde tomater, hjemmelavede hønseæg og smeltet smør blive bragt ud af køkkenet! Det var urealistisk lækkert, især med det friskbagte pitabrød.

Jeg kan huske, at jeg ventede på, at hele retten blev spredt ud på tallerkener, så jeg kunne tage den pande, jeg elskede at spise fra ️.

Mange år senere rejste jeg til det fantastiske Israel, og der opdagede jeg shakshuka, som mindede så meget om de selvsamme røræg og tomater fra min barndom. Det er en mellemøstlig ret, som du sikkert ikke starter din morgenmad uden (jeg fortæller om sabihe næste gang, det er bare en sang!).

Grundlaget for denne ret er mærkeligt nok ikke krydderier, som bruges forskelligt i hver region, fra spidskommen til zaatar, som jeg bare elsker (jeg kan varmt anbefale at læse om det), men grøntsager - de skal være af god kvalitet og helst sæsonbestemte. Normalt tager man tomater, løg, hvidløg og æg. Men min version er med ristede grøntsager, som ikke gør Shakshuka dårligere!

Ingredienser:

  • 2 æg;
  • 2 mellemstore tomater;
  • 1 revet tomat (eller 100 g tomatsauce);
  • 1 løg;
  • 3 fed hvidløg;
  • 1 aubergine;
  • 1 peberfrugt;
  • 2 spsk. stegeolie;
  • 1 bundt yndlingsurter (persille/cilantro);
  • salt, peber og krydderier efter smag.

Traditionelt, et par tips til at hjælpe dig:

For at holde æggeblommen intakt kan du brække den op i en skål på forhånd og derefter tilsætte den til wokken.

Tilsæt lidt smør for at gøre retten endnu mere smagfuld.

Hvis du er til eksperimenter, kan du stege lidt okse- eller lammekød helt i starten og tilsætte de øvrige ingredienser.

Brug de krydderier, du kan lide: korianderfrø, spidskommen, spidskommen osv.

Hvis du ikke gider at bage, kan du bare stege de hakkede grøntsager med hvidløg og løg, indtil de er gyldne.

Forrige indlæg: Khash: rettens historie og en gennemprøvet opskrift

Næste indlæg: Sådan laver du retter med løg, der er lækre for alle

Relaterede indlæg