Khash: rettens historie og en gennemprøvet opskrift

Khash: rettens historie og en gennemprøvet opskrift

Jeg tror, at mange mennesker har hørt om kaukasiske flertimersfester, der bogstaveligt talt varer fra skumring til daggry. Alt dette ledsages af lange borde med et stort antal snacks, varme retter og lange kanoniske skåle, hvor både gode og dårlige ting huskes, og som altid går over og slutter med gode ønsker.

Og det er sådanne lange skåle med præcis timing, der gør det muligt at holde sig væk fra beruselse i lange timer, men den kommer til sidst ... Selvfølgelig slutter festen ikke her, for om morgenen er turen kommet til den mest tømmermandsramte suppe - khash eller khashi, som den kaldes i Georgien.

Faktisk laves khash ikke kun i Georgien eller Armenien, men i hele Mellemøsten, hvor alle har deres egne lokale særpræg, men essensen er mere eller mindre den samme.

Khash er en meget tyk suppe, som koges i 5-6 timer af grundigt vaskede forreste oksehove og separat kogte slagteaffald.

Denne suppe koges normalt kun af mænd, fra aften til tidlig morgen, ved meget lav varme, som gør det muligt at koge alt kollagenet grundigt ud, hvilket gør suppen så fyldig.

Den serveres med endeløse pickles, revet hvidløg og salt.

I nogle regioner tilsættes der mælk til den færdige suppe, men det er bare sådan, man kan lide det. Og selvfølgelig kommer man en stor mængde tørret pitabrød i den stærke bouillon, så suppen til sidst mere ligner en tyk grød.

Ja, khash ser nogle gange uprætentiøs ud, men den er meget velsmagende og nærende. Og selvfølgelig ledsages hele det tidlige ritual af alkohol (ikke i mit tilfælde).

Så hvis du aldrig har prøvet denne suppetradition, kan jeg varmt anbefale det. Især fordi jeg har en god opskrift.

Forrige indlæg: Sådan laver du velsmagende svinefedt derhjemme

Næste indlæg: Tilberedning af shakshuka: opdag de 5 bedste hemmeligheder for succes

Relaterede indlæg