Hvad skal man kigge efter, når man vælger hvedemel?

Hvad skal man kigge efter, når man vælger hvedemel?

Denne ingrediens kan kaldes en af de sværeste, men også den mest tilgængelige i køkkenet. Der er sikkert mange, der har oplevet, at selv de mest gennemprøvede opskrifter ikke altid fungerer. Dejen er for flydende, eller tværtimod er den for fast, og du kan slet ikke arbejde med den.

Grundlæggende anbefalinger, uden hvilke det er vanskeligt at opnå det ønskede resultat:

  1. Varianter af formaling. Den højeste melkvalitet er den fineste. Den bedste kategori er mærket som "Extra". Det består af finmalet endosperm - det er den mest værdifulde del af kornet. Sådant mel er ideelt til alt i verden.

Første og anden klasse er det samme mel, men partiklerne er større, og farven er mørkere på grund af tilsætning af klid. Disse sorter er velegnede, hvis du bager almindeligt brød. Dejen er mindre elastisk, men jeg synes, den smager meget bedre.

Fuldkornsmel er fuldkornsmel med en masse klid i. Det bruges normalt ikke til at bage med 100 % fuldkornsmel, da dets glutenindhold er ret lavt, så det bruges til æltning af dejen for at give en dybere, brødlignende smag.

2- Opbevaring af mel. Mel har en tendens til at absorbere fugt, så jeg anbefaler på det kraftigste, at du IKKE opbevarer det i den samme pose, som du købte det i, når du har åbnet det. Det er bedst at opbevare mel i en glas- eller plastikbeholder med et tæt låg på et tørt sted, da det ellers kan indeholde insekter eller blive fugtigt.

3- Spild ikke tid på at sigte mel - det er nytteløst ) Sigtning påvirker ikke dejens luftighed eller æltningens elasticitet. Jeg ved, at mange vil være uenige med mig, men i dag sigtes og tilberedes mel mange gange i melmøller. Så spild ikke din tid, hvis melet er fabriksmel.

  1. Prøv ikke at skifte melleverandør, hvis du er tilfreds med den. Jeg kan godt lide Ryazanochka, French Thing og Altai-mel fra Goodwill.

Her er et par opskrifter, hvor du ikke kan undvære mel:

  • Peberkager med karamel
  • Vafler
  • Snickers Charlotte
  • Kartoffelpandekager
  • Tærter med krydderurter

Forrige indlæg: Vanilje: alt om krydderiet, og vigtigst af alt, om du skal købe vaniljekoncentrat

Næste indlæg: Sådan laver du velsmagende svinefedt derhjemme

Relaterede indlæg