Vanilje: alt om krydderiet, og vigtigst af alt, om du skal købe vaniljekoncentrat

Vanilje: alt om krydderiet, og vigtigst af alt, om du skal købe vaniljekoncentrat

Et af de mest kontroversielle og dyre krydderier i verden, uden hvilket det er umuligt at forestille sig et stort antal desserter og endda varme retter - er vanilje. Det er tid til at beskæftige sig med det i vores sektionlifehacks!

Vanilje er de soltørrede og fermenterede bælge fra Vanilla planifolia-planten. Dette mirakelkrydderi høstes i flere regioner: Latinamerika, Madagaskar og selvfølgelig Kina. Madagaskar-vanilje anses for at være den dyreste og mest aromatiske. Gennemsnitsprisen pr. stang kan komme op på 10-15 dollars, afhængigt af tykkelse, glans og længde.

  1. Kvalitetsvanilje sælges ALTID i forseglede pakker eller kolber. Løb væk fra sælgere, der sælger den i bundter i engangsposer!

  2. God vanilje er blød, og det er nemt at skrabe de værdifulde frø ud, som gør den så værdsat for sin smag.

  3. Køb ikke udløbne bælge, det er spildte penge.

  4. Sammenlign aldrig vanillin med ægte vanilje, heller ikke selvom den er af kinesisk oprindelse. Vanilje er snesevis af gange mere velduftende og har en dyb, smøragtig duft, og du har brug for meget lidt af det, hvilket kemisk vanillin aldrig kan prale af.

  5. Vaniljens største værdi er dens frø, men glem ikke selve stangen: Selv om du har skrabet sjælen ud af den, anbefaler jeg, at du kommer den i en krukke med sukker og lader den stå i et par dage. Få det mest smagfulde sukker til vaniljekranse.

  6. Vaniljeekstrakt er koncentratet fra den sirup, som stængerne er blevet kogt i. Dette produkt er meget praktisk at bruge derhjemme, kan nemt fortyndes i dej eller vand og kræver ikke særlige færdigheder. Den eneste ulempe er den høje pris. Men hvis du vil eksperimentere, anbefaler jeg, at du fortynder 1 til 1400 ml vand med sukker, tilsætter en flækket vaniljestang og koger denne masse to gange ved lav varme. Hæld derefter på flasker og opbevar dem i køleskabet, indtil du vil tilberede den lækreste tiramisu til nytårsbordet.

Forrige indlæg: Svampesuppe - opskriften, der får alle til at tigge om mere

Næste indlæg: Hvad skal man kigge efter, når man vælger hvedemel?

Relaterede indlæg