Sådan makrel vil overraske dig, hele hemmeligheden er i saucen. Det tilberedes hurtigt og enkelt, men det viser sig meget velsmagende, jeg deler opskriften

Sådan makrel vil overraske dig, hele hemmeligheden er i saucen. Det tilberedes hurtigt og enkelt, men det viser sig meget velsmagende, jeg deler opskriften

Makrel er en meget velsmagende og sund fisk, så det anbefales at spise det mindst en gang om ugen. Makrel er en smuk fed fisk, så jeg har en vidunderlig opskrift, der vil overraske dig.

Når alt kommer til alt er hele hemmeligheden i den originale sauce, som er perfekt til fedtet fisk, jeg er sikker på, at du ikke har kogt makrel som denne endnu!

For fans af makrel råder jeg dig til at se en video af, hvordan jeg laver en smuk havsalat med kartofler og røget makrel. Salaten er meget velsmagende og enkel, og jeg garanterer, at du vil kunne lide resultatet

For at forberede denne opskrift tager jeg friskfrosset makrel, jeg vælger altid frisk fisk med en hel hud og blå iridescenser på, dette er en garanti for, at skålen bliver lækker som et resultat af madlavning.

Jeg renser fisken og vasker den grundigt under koldt vand og skærer den derefter i fileter. Hvis nogen ikke ved hvordan man gør det, kan du se videoen nedenfor, hvor nemt det er at gøre det.

Derefter salter og peber jeg fiskefileterne efter smag, drys med malet rosmarin, det giver makrelen en særlig smag og sørg for at hælde citronsaft over fileten, det fjerner lugten af fisk og giver en udsøgt smag til fedtet fisk.

Derefter skærer jeg hver filet i halvdelen. Et stykke går til en servering.

Når fisken er tilberedt og marineret, tager jeg 1 stykke løg og skærer den i små terninger.

Dernæst tager jeg en gulerod og rist den på et medium rivejern.

Tilsæt lidt vegetabilsk olie i gryden, opvarm den og steg først løgen i 1-2 minutter, tilsæt derefter gulerødderne til den og steg på medium varme i yderligere 5 minutter under omrøring lejlighedsvis.

Hak derefter hvidløg 2-3 fedter fint og riv ingefæren på et fint rivejern efter smag. Ginger giver en krydret smag til saucen.

Tilsæt hvidløg, ingefær, salt og sort peber til steken efter smag og steg i yderligere 1-2 minutter.

Så tager jeg to saftige appelsiner og presser saften ud af dem. Hvis der ikke er nogen juicer, kan du bruge en almindelig gaffel.

Jeg hælder saften i steken og lader den koge.

Efter at saften er kogt, lægger jeg makrelfileterne i gryden, først med huden nede og lad det simre over medium varme uden at lukke låget i 5 minutter.

Derefter vender jeg forsigtigt fisken om og gryder i yderligere 5 minutter. I løbet af denne tid skal saucen fordampe lidt og blive tykkere.

Sådan! Lækker makrel i appelsinsauce er klar! Makrel kogt på denne måde vil virkelig overraske dig, det viser sig at være ømt og duftende, og appelsinsauce er bare perfekt til det.

Jeg serverer denne fisk med ris, jeg synes det er en fantastisk kombination. Prøv at lave mad, og du vil helt sikkert lide det!

Forrige indlæg: Sådan tilberedes en saftig kalkunbøf, ikke en tør

Næste indlæg: Georgians siger, at dette er den mest lækre sauce til shish kebab

Relaterede indlæg