Sauerkraut green tomatoes - ingen fest uden dem, man kan ikke købe dem i butikken. Om vinteren roser jeg mig selv for at have lavet dem

Sauerkraut green tomatoes - ingen fest uden dem, man kan ikke købe dem i butikken. Om vinteren roser jeg mig selv for at have lavet dem

Jeg lærte metoden med at syrne tomater for lang tid siden. Det er forståeligt, for i Karelen er det sjældent, at tomaterne modner helt på roden i drivhusene. Hvert år er vejret uforudsigeligt, det er trods alt det russiske nord. Vi er nødt til at plukke en masse grønne tomater om efteråret.

Jeg elsker at fermentere disse grøntsager, og min mor har lært mig, hvordan man gør. Jeg laver også flere grøntsagstilberedninger til vinteren med brug af marinade, jeg efterlader linket under artiklen.

Jeg elsker syrlige grønne tomater, og hvert efterår tilbereder jeg dem på denne måde. Det viser sig at være fantastisk, smagen af sådanne tomater er forskellig fra syltede tomater, de er mere naturlige. Der er ingen syre i sådanne tomater, og du kan spise dem meget. Det bliver lækkert, så jeg besluttede at dele tilberedningsprocessen med dig.

Min mor fermenterede grønne tomater i en trætønde. Jeg har ikke sådan en beholder, men det har jeg heller ikke brug for i en bylejlighed. Jeg nøjes med en gryde i rustfrit stål. Du kan tage en emaljeret gryde eller cisterne, men de må ikke være beskadigede og flossede. I zinktøj kan man ikke syrne grøntsager, men det kan man i en plastikspand.

Ingredienser til 10 kg grønne tomater:

  • 2 store hvidløgshoveder;
  • Et bundt peberrodsblade;
  • Kirsebærblade, ribs;
  • flere paraplyer af dild;
  • 10 laurbærblade;
  • sorte peberkorn.

Mængden af grøntsager kan reduceres efter eget skøn, og der skal bruges mindre af ingredienserne.

Forberedelsens faser:

I en ren beholder lægger jeg et lag tomater, derefter blade, dild og krydderier. Jeg gentager lagene, indtil tomaterne er færdige.

Jeg tilbereder saltlage i den mængde, der er nok til hele tilberedningen. Tomaterne skal være dækket af tre fingre saltlage på toppen.

Jeg forbereder fyldet med 1 liter vand - jeg tager 2 spsk. sukker og 1 spsk. salt. Jeg bruger koldt, ikke kogt vand, som er passeret gennem et filter. Nogle gange køber jeg vand på flaske i butikker, det skal være af god kvalitet, det afhænger i høj grad af tilberedningens smag. Jeg opløser salt og sukker i koldt vand, hælder tomater på. Ovenpå lægger jeg en tallerken eller en træcirkel. På den lægger jeg et rent klæde, lægger en vægt - en krukke med vand.

En hurtig tilberedning af grønne tomater opnås, hvis de er sure i 3 dage ved stuetemperatur. Hvis præparatet er beregnet til langtidsopbevaring, skal du fjerne det til kælderen eller et andet køligt rum i et par uger, indtil boblerne holder op med at komme. Når syrningsprocessen er slut, lukker jeg låget tæt eller spreder det i krukker og hælder saltlagen over.

Så er det klaret. Ganske enkelt, prøv det, det er efterår, grønne tomater er nok. God appetit og vellykkede forberedelser! Fotos til artiklen er brugt personligt.

Læs mere om emnet:

Kongelig opskrift på syltede tomater til vinteren - testet i årevis, før nytår spiser vi. Vores families foretrukne måde

Der er endnu flere tomatopskrifter på min madlavningsside, hvis du har brug for en opskrift, så kig forbi.

Forrige indlæg: Rapan: hvad det er, og hvordan man spiser det. Og hvorfor, jo mere man spiser rapans, jo bedre?

Næste indlæg: Hurtig sauerkraut - en opskrift, der er blevet afprøvet og testet gennem årene

Relaterede indlæg