Lækre og sunde retter med kantareller

Lækre og sunde retter med kantareller

Kantareller (også kaldet svinushki) - de sikreste af skovens svampe. For det første ophober de ikke skadelige stoffer fra miljøet. For det andet indeholder de chilominoza - et naturligt antihelminthisk stof, der hjælper med at bekæmpe mange parasitter.

Retter med kantareller er ikke kun velsmagende, men også nyttige. Kantareller (også kaldet pigsvampe) er de sikreste af skovens svampe. For det første ophober de ikke skadelige stoffer fra miljøet. For det andet indeholder de chilominoza - et naturligt antihelminthisk stof, der hjælper med at bekæmpe mange parasitter (det er derfor, de aldrig selv har orm!). Kantareller er også rige på ergosterol, et aktivt stof, der aktiverer leverenzymer. For ikke at nævne, at de er rige på zink, kobber, vitamin B, A, PP og 8 aminosyrer, som er vigtige for vores krop....

Varm salat

Den enkleste ting, du kan lave af kantareller, er en salat. Du skal bruge: 100 g stegte kantareller, 2 kartofler, 3 syltede agurker, 150 g røde bønner på dåse, 1 spsk. sennep, 2 spsk. olivenolie, salt og sort peber efter smag. Kog kartoflerne i saltet vand, og skær dem i tern. Skær agurkerne i skiver. Bland med svampe stegt i smør og afdryppede bønner. Dress salaten med en blanding af sennep, olie, salt og peber.

Svampepaté

Kantarelpaté er et godt fund til morgensandwichen. Du skal bruge: 1 kg kogte kantareller, 3 løg, 2 gulerødder, 100 g solsikkeolie, 1 tsk. paprika, 2 nelliker, 2 peberkorn, salt efter smag. Hak løg og gulerødder fint, og steg dem. Dræn kantarellerne efter kogning, så der er lidt bouillon tilbage, og tilsæt løg og gulerødder til dem. Lad det simre under låg ved svag varme i 50 minutter. Hak derefter alt i en blender, indtil det er homogent, og afkøl.

Pynt med græskar

Kantareller er et vidunderligt tilbehør til kød. Du skal bruge: 200 g kantareller, 500 g græskar, 0,5 løg, 1 surt æble, 100 g tør hvidvin, 1 fed hvidløg, 1-2 kviste rosmarin, 1 spsk olivenolie, 10 g smør, 30 ml kogt vand, salt og peber efter smag. Hak løg og hvidløg i stave, og skær æble og græskar i tern. Skær kantarellerne i 2-4 stykker. Smelt smørret i olivenolie i en dyb pande, og kom løget i. Når det bliver gennemsigtigt, tilsættes hvidløg og kantareller. Lad det simre i et par minutter under omrøring. Tilsæt græskar, æble, rosmarin, peber og salt, og hæld vinen ved. Lad det simre i yderligere 20 minutter ved svag varme og under låg. Fjern derefter låget, og test græskarret (det skal være blødt, når man stikker i det med en gaffel). Hæld vandet i, og lad græskarret simre i yderligere 5 minutter.

Steg med kartofler

Alle svampe er gode sammen med kartofler og kød, og retter med kantareller er ingen undtagelse. Især hvis du tilbereder stegen i lergryder. Det skal du bruge: 500 g magert oksekød. 500 g kantareller, 1 kg kartofler, 1 gulerod, 2 løg, 1 spsk. revet hård ost, 1 spsk. creme fraiche, 1 spsk. tomatpuré, 1-2 fed hvidløg, solsikkeolie til stegning, krydderurter, salt og peber - efter smag. Skær kødet i små tern, og steg det på begge sider, til det er brunet. Salt og peber, og tag det af ilden. Skær kartoflerne i tern. Riv gulerødderne på et groft rivejern. Skær løgene i halve ringe. Kog kantarellerne i saltet vand i 30 minutter. Læg dem i et dørslag, og lad vandet løbe fra. Skær dem derefter i små stykker, og steg dem i olie. Bland kartofler, kød, kantareller, løg, gulerødder, hakket hvidløg, salt, peber og finthakkede krydderurter. Bland creme fraiche fortyndet med lidt vand med tomatpuré. Fordel stegen i gryder, overhæld hver gryde med den resulterende sauce (100 g pr. gryde), drys med revet ost, læg låg på, og bag i ovnen ved 180 grader i 1-1,5 time.

Suppe med perlova

Perlesuppe med kantareller er særligt velsmagende. Du skal bruge: 150 kogte kantareller 0,5 kop perlegryn, 3 kartofler, 1 gulerod, 1 løg, 2 spsk. smør, 2 spsk. solsikkeolie, 2 laurbærblade, salt og peber - efter smag. Bring 2,5 liter vand i kog. Hæld de vaskede perlegryn i det kogende vand, og lad dem koge i ca. 1 time. I mellemtiden skæres de skrællede kartofler i små tern. Hak løget fint, og riv guleroden på et groft rivejern. Efter en time kommes de hakkede kartofler i gryden med perlefoderet, og de koger i 15 minutter. Hæld i mellemtiden solsikkeolie i en opvarmet stegepande, og tilsæt smør. Steg gulerødder, løg og svampe heri, og kom dem over i gryden med perlefoderet og kartoflerne. Krydr med salt og peber, tilsæt et laurbærblad, og lad det koge i yderligere 15 minutter ved svag varme, til det er mørt.

Gryderet med kantareller

Kartoffelgryde med kantareller er et godt alternativ til kedelig julienne med svampe. Du skal bruge: 1 kg kantareller, 2 løg, 150 ml dobbeltfløde, 5 kartofler, 1 æg, 150 g ost, vegetabilsk olie, salt og peber efter smag. Kog kantarellerne i saltet vand i 15 minutter n

Forrige indlæg: Fiskeri i juli: hemmelighederne bag vellykket og uafbrudt fiskeri på en lummer sommerdag

Næste indlæg: Sådan vælger du den rigtige vandmelon

Relaterede indlæg