28 ideer til at bruge kartoffelhøsten

28 ideer til at bruge kartoffelhøsten

Bag en ossetisk tærte, rens sølv og fjern endda rustKartoffelhøsten viste sig at være generøs? For at sikre, at du ikke spilder en eneste grøntsag, skal du bortskaffe den korrekt. Vi deler et udvalg af 28 måder at bruge kartofler på.

1. Læg dem væk til opbevaring

Den mest oplagte mulighed er at gemme din afgrøde. Brug ventilerede kasser eller almindelige net til opbevaring.

2. Forbered en salat

Kartofler kommer i både oliviersalat og sild under en pels. Men hvis du vil bruge en masse frugt på én gang, skal du vælge tysk kartoffelsalat.

3. Lav hjemmelavede chips

Vask eller skræl kartoflerne grundigt, riv dem på et rivejern. Bag dem i ovnen, steg dem i kogende olie, eller tør dem i mikrobølgeovnen.

4. Lysne alderspletter

Knolde er rige på C-vitamin og andre plantekomponenter, der har en lysnende effekt. Gnid rå kartoffelbåde på din hud. Eller riv kødet på et fint rivejern, og læg det som en maske på problemområder.

5. Sæt til side til udplantning

Hvis en af dine sorter har givet et stort udbytte, hvorfor så ikke plante den igen? Vælg store, hele rødder. Læg dem i en separat kasse i kælderen, og plant dem ud til foråret.

6. Bag i ovnen

Knolde kan sendes i ovnen hele, pakkes ind i folie eller skæres i harmonika, skiver eller ringe. Salt, krydr og server som forret eller tilbehør til kød eller fisk.

7. Server med morgenmad

For eksempel som en sandwich med ost og skinke.

8. Lav kartoffelmos

Et klassisk tilbehør, som kræver mindst to kartofler. Vi anbefaler at piske grøntsagsmassen med en røremaskine for at gøre retten homogen og luftig.

9. Del ud til dem, der har brug for det

Tag kontakt til fonde, eller spørg folk, du kender: Der er sikkert nogen, der har brug for det. Selv om det bare er et par spande eller en sæk kartofler, vil de komme til nytte.

10. Skræl dit hjemmelavede sølvtøj

Hak eller riv kartofler, læg dem på sølvtøj, hæld vand over dem. Efter tre-fire timer tager du dem op og skyller dem.

11. Tilføj til fyldet til manti

Kartofler kan både være en tilføjelse til kød og en erstatning for det.

12. Lav stivelse

Processen er kompliceret, men sjov. Kør hvide kartofler gennem en saftpresser, lad saften stå og hæld forsigtigt vandet fra. Bunden vil forblive flydende stivelse, tør den i ovnen.

13. Reducer surhedsgraden i maven

Kartofler har et højt stivelsesindhold, og deres saft bruges til at behandle mavesår, og at tygge et par skiver kan lindre halsbrand.

14. Frys ned til stegning eller bagning.

Skær kartofler i skiver, stænger eller tern. Blancher dem og opbevar dem i fryseren. Sådanne tilberedninger kan uden optøning sendes til stegepanden, i en gryde eller ovn.

15. Sælg på markedet

For dem, der ikke bare vil af med høsten, men også vil tjene penge, er der særlige markeder. Der er købere på udkig efter hjemmelavede kvalitetsprodukter.

16. Forbered pandekager, zrazy, pirozhki

Lav meget på én gang: spis den ene del og frys den anden.

17. Hold en aften med italiensk mad

Når du laver kartoffelmos, så lav mere, og brug noget af det til gnocchi: en slags pasta, der serveres med en hvilken som helst sauce. Som f.eks. cremet svampesauce.

18. Tilføj til hakket kød

Kartofler gør koteletter, kødboller og frikadeller mere saftige og velsmagende.

19. Læg dem i kompostbunken.

Det er ikke kun fordærvede knolde, der egner sig til kompost, men også kartoffelskræller. Efter at være blevet bearbejdet af bakterier bliver denne masse til en god gødning.

20. Indånding

Høsttiden falder sammen med sæsonen for forkølelser. Glem ikke den folkelige måde at slippe af med en løbende næse på - indånding over kogte kartofler.

21. Tilbered den på koreansk vis

Med sojasauce og hvidløg, som i vores opskrift.

22. Sæt en annonce på siden for at sælge kartofler

Hvis du gerne vil tjene penge, men ikke har lyst til at gå på markedet, kan du indrykke en annonce på internettet. Køberne vil finde dig og selv komme efter kartoflerne.

23. Server med te

For eksempel i form af ostemasse. Det gør du ved at blande lige store mængder hytteost og kartoffelmos. Tilsæt æg, sultanas, sukker og mel. Form til en dej, og steg den i vegetabilsk olie.

24. Konservering til vinteren i krukker

Kartofler kan konserveres til vinteren, koges og lægges i steriliserede beholdere. Og bruge som en del af salater, snacks og dajesup.

25. Bages på kul

En af de otte metoder, der er beskrevet i vores artikel.

26. Giv det til dine kære

Det er nobelt at hjælpe dem, der har brug for det, men glem ikke din familie: De ville sikkert heller ikke have noget imod nogle hjemmelavede kartofler.

27. Lav en detox

Hvis du vil rense din krop, kan du bruge to eller tre dage på kogte eller bagte kartofler.

Vigtigt

Diæter er kontraindicerede for folk med mave-tarm-problemer. Rådfør dig med din læge, før du eksperimenterer med kost.

28. Bag en ossetisk tærte

På denne måde laver du en lækker middag og skærper dine bageevner.

Forrige indlæg: Kyllingesuppe med skovsyre

Næste indlæg: Chokoladecheesecake med hytteost

Relaterede indlæg