Sådan skærer du en kiwi i skiver til en spektakulær dessertpræsentation

Sådan skærer du en kiwi i skiver til en spektakulær dessertpræsentation

Den velsmagende frugt med en interessant smaragdgrøn nuance er ideel til at dekorere luftige, cremede mousser, frugttallerkener, tærter, kager, is og bærkurve. Det vigtigste er at skrælle kiwien ordentligt og skære den smukt uden at beskadige det sarte frugtkød. I artiklen giver vi råd om, hvordan man gør det hurtigt og uden unødigt besvær. Vi fortæller dig også, hvordan du vælger og opbevarer denne frugt, og deler gennemprøvede opskrifter.

Sådan vælger du en kiwi

For at vælge en moden og velsmagende kiwi skal du være opmærksom på flere vigtige tegn.

 1. Skindet skal være fast, uden mørke pletter, buler og revner. De fleste kiwisorter er kendetegnet ved et tæt lag af små fnug på skindet.
 2. Skallens farve skal være mørkebrun. Grønne nuancer indikerer umodenhed.
 3. En moden kiwi er blød, men fast. Hvis man trykker på frugten med tommelfingeren, må den ikke efterlade en dyb fordybning.
 4. Modne frugter har en let citrussmag. En stærk sødlig lugt indikerer, at kiwien er overmoden.

Hvis du finder umodne kiwier, skal du lægge dem i samme pose som bananer og lade dem ligge ved stuetemperatur i et par dage. I løbet af denne tid bliver frugten sød og behagelig at spise.

Vigtigt at spise

Kiwi indeholder mikronæringsstoffer, som er nødvendige for helbredet. Frugten indeholder en rekordstor mængde C-vitamin, A-, B-, K- og E-vitamin, folinsyre, silicium og kobber. Disse stoffer understøtter det kardiovaskulære system, forbedrer hjernens funktion, synet og hudens tilstand. Det er dog vigtigt at huske, at sunde fødevarer ikke er en kur, de er kun en del af kosten. Desuden kan kiwi forårsage allergi og indeholder mange syrer, der kan skade tandemaljen og mave-tarmkanalen.

Sådan skræller du en kiwi

Før du skræller kiwier, skal du skylle dem grundigt under rindende vand og tørre dem med et stykke køkkenrulle. På den måde beskytter du dig mod bakterier, der kan have sat sig på skrællen under opbevaringen.

Du kan skrælle frugten på tre enkle måder.

 1. Med en kniv. Tag en kort, skarp kniv med et tyndt blad. Fjern det tykke skind i bunden af frugten, og fjern derefter forsigtigt resten. Det gør du ved at tage skindet op og skære det fra top til bund og forsøge at efterlade så meget frugtkød som muligt.
 2. Med en grøntsagsskræller. Fremgangsmåden her er den samme: Skær først bunden af og derefter resten af skindet. En grøntsagsskræller hjælper med at gøre det sikkert og jævnt, hvilket er vigtigt for dekorativ udskæring af frugt. 3- Med en ske. Skær kiwien over på tværs, tag en spiseske og stik den ind mellem det grønne frugtkød og skrællen, og pas på ikke at rive skrællen over. Sænk skeen, og bevæg den langs frugtens kontur, så frugtkødet er helt adskilt fra skrællen.

Den sidste metode er kun egnet til moden frugt med en blød kerne. Det vil ikke være muligt at skrælle en hård kiwi med en ske uden at risikere at beskadige skrællen og blive beskidt af saften.

Tip

Kiwi er universel: Den spises både frisk og efter varmebehandling. Denne frugt kan bruges til at lave velsmagende marmelade, fritter, muffins, tærtefyld og mange andre retter. Og hvis du har en elektrisk tørretumbler, kan du prøve at lave nyttige kiwichips. Det gør du ved at skære frugten i tynde skiver og lade den tørre i 12 timer ved 45 grader Celsius.

Sådan skærer du kiwi

Kiwi kan skæres i skiver på forskellige måder, afhængigt af formålet - madlavning eller dekoration - og den specifikke ret. Lad os se på de mest populære former.

 • Cirkel: Tag en kiwi og skær den i cirkler fra bunden. Denne metode er velegnet både til tærtefyld og som ingrediens i en frugttallerken. I sidstnævnte tilfælde er det ikke nødvendigt at skrælle frugten: Det er nok at vaske den godt, tørre den med et håndklæde og skære spidserne af.
 • Kontinuerlig skæring: Skær frugten på langs. Skær de resulterende dele med en kniv i samme retning. Disse lange kvarte kiwier kan bruges til at dekorere ostetallerkener og portionsanretninger.
 • Skær frugten på langs med en kniv, og skær derefter hver halvdel i tynde halvcirkler. Denne form er praktisk til at lave sandwich, bruschetta og kiks med kiwi.
 • Skær frugten i halve på langs, derefter hver halvdel - i samme retning i tre eller fire skiver, og dem - på tværs for at lave tern. Det er værd at skære kiwien i tern, hvis den skal være en ingrediens i kanapéer og cremede desserter, en tilføjelse til hytteost og grød.
 • Blomsterknop: Tag en hel, uskrællet kiwi, stik en kniv ind i midten i en lille vinkel og træk den ud igen, så der dannes en trekant. Skær på denne måde i skiver på en cirkulær måde. Resultatet skal være to halvdele med et zigzag-skær i form af en stjerne, der ligner blomsterknopper. For at gøre frugtdekorationen endnu mere udsøgt skal du omhyggeligt lave et par snit langs hver halvdel af skrællen og adskille den fra frugtkødet, men ikke fjerne den fra frugten: På denne måde vil skrællen ligne bladene på en eksotisk plante.
 • Star: Princippet om at skære er det samme som ved den foregående metode. Kun hver gang du har lavet en zigzag-kontur, skal du skære en skive på tværs af frugten, så du får flotte stjerner.
 • Rose: Fortsæt med blomstertemaet. Brug en skarp kniv eller en grøntsagsskræller til at skære et par skiver af frugten ind i midten af rosen.

Forrige indlæg: Vi spiser denne suppe hurtigt, to tallerkener ad gangen: Den er så enkel og velsmagende, at jeg laver en stor gryde på én gang, så der er nok til alle.

Næste indlæg: Æg med tomater og spinat

Relaterede indlæg