Restauranten serverede makrelstroganina. Det er en ægte delikatesse, og den laves på 20 minutter af kun tre ingredienser.

Restauranten serverede makrelstroganina. Det er en ægte delikatesse, og den laves på 20 minutter af kun tre ingredienser.

Vær hilset, kære gartnere!

I har måske bemærket, at jeg ofte beskriver fiskeretter i mine indlæg. Det er ikke en hyldest til mode eller smagspræferencer, men en hyldest til alderen, som kræver en mere afbalanceret kost for at bevare sundheden. Omega-3 er nødvendigt for at undgå den frygtede Alzheimers, men kan man købe nok laks eller den samme stør?

Men du vil have variation!

Engang boede vi 7 år i det høje nord, og der prøvede vi stroganina for første gang. Vi fik udskårne stykker af frossen rå nelma og 2 glas - med salt og peber. Vi skulle dyppe stykkerne af nelma først i salt og derefter i peber og spise dem.

Spise er et stærkt ord, for man behøvede ikke at tygge noget som helst: Så snart man fik et stykke nelma på tungen, opløstes det med det samme. Det var så mørt og fedt.

Vi skulle overtales til kun at spise det første stykke, og så var det umuligt at rive sig løs. Ingen smag af frisk fisk, sejt kød, skind - bare lækker mørhed.

Så da vi blev tilbudt en tallerken stroganina på en familieferie på en restaurant, bestilte vi den med det samme. På grund af rettens særlige karakter skulle den bestilles i portioner og spises hurtigt.

De bragte os en tallerken med fiskestykker, finthakket, med noget grønt indeni. Det var selvfølgelig ikke nelma, men makrel. Den var allerede krydret med både salt og peber, og jeg fornemmede også to smage: fra hvidløg og friske krydderurter. Jeg tror, det var dild.

Vi kunne så godt lide retten, at jeg skyndte mig at gentage den derhjemme. Og det blev altid lækkert. Men undervejs i madlavningen var jeg opmærksom på nogle finesser, der gør den mere velsmagende.

✳️ Så vi tager et kilo frisk makrel og fjerner fileten fra den. Jo friskere og federe fisken er, jo bedre bliver stroganinaen. Når du skærer, skal du omhyggeligt rense fileten, fjerne alle de sorte hinder, de giver bitterhed.

Fjern skindet ved forsigtigt at lirke det af med en kniv for at undgå at fjerne fedtlaget sammen med skindet.

✳️ Forbered saucen: hvidløg - 4 fed, dild - et bundt eller selleri - 3 stilke (du kan bruge begge dele, det bliver endnu bedre), vegetabilsk olie - 2 spsk, salt - 5 g, peber - en halv teskefuld. Salt og peber justeres efter smag. Hak det hele i en blender. Men jeg foretrækker at hakke grøntsagerne fint og bare blande alt med en ske og lade sellerien være direkte i form af en stilk.

✳️ Vi lægger fileterne af en fisk ud på elastisk husholdningsfilm. Fordel marinaden på indersiden af hver filet. Læg selleristilken på den ene filet, og dæk den med den anden halvdel af makrellen.

✳️ Luk fisken, og pak den stramt ind i strækfilm. På alle sider. Vi har en flydende marinade, plus at fisken selv giver saft, så vi skal gøre det hurtigt og dække siderne af skroget også.

✳️ lægges i en beholder og sendes i køleskabet i 24 timer. Under marineringen vender vi slagtekroppene fra tid til anden, så slaven marineres jævnt. Ellers vil den ene side være salt og den anden ikke.

✳️ Derefter sender vi den i fryseren i 24 timer. Selvfølgelig er en dag i marinaden og i fryseren ikke nok til at rense fisken fuldstændigt, og her går ræsonnementet sådan. Hvis du har købt frossen fisk - så er en dag til begge dele nok. Hvis den er kølet, så salt en dag, og frys længere - mindst 10. Det er for at være 100 % sikker.

✳️ Så tager du fisken ud, frigør den fra filmen og skærer den. Den er straks nem at skære, hvis den er fed. Et fyld af grønt giver en frisk note til makrellens svage smag. Derfor er grønt et must. Hvis du ikke kan lide selleri, kan du bare bruge dild. Jeg kan også godt lide rød peberfrugt, der er godt modnet. Også meget velsmagende!

Makrellen smelter også hurtigt i munden, og det er ikke et stykke is, som du skal holde i 5 minutter for at smelte. Retten er mør og lækker. Du kan skære den i skiver, eller du kan hakke den som i en rigtig stroganina))))))

Del dine opskrifter på fiskeretter!

have og datja #opskrifter #sund mad #sund livsstil #hvordan man laver makrel #makrelstroganina

Tak fra bunden af mit hjerte til alle, der:✅ Skrev et venligt ord eller en smiley✅ Abonnerede +✅ Synes godt om 👍

Forrige indlæg: Fish Riette: en enkel ret med et smukt navn

Næste indlæg: Fiskehemmeligheder: 20 tips og tricks, som alle fiskere bør kende!

Relaterede indlæg