Lærte at lave en puffy dampet omelet uden mel eller dampkoger: 2 gange højere end i en stegepande og mør. Derhjemme er jeg blevet bedt om at lave den "ustegt"

Lærte at lave en puffy dampet omelet uden mel eller dampkoger: 2 gange højere end i en stegepande og mør. Derhjemme er jeg blevet bedt om at lave den "ustegt"

... og det er nemmere end at stege på panden, og der er ikke brug for en dampkoger. Og jeg roste lige en venindes omelet, da hun var på besøg - jeg har aldrig lavet en som den. Og jeg blev meget overrasket, da jeg fandt ud af, at Vitochka ikke stegte den, men dampede den.

Let som en luftig soufflé, delikat farve uden brændte kanter, silkeagtig, let og delikat, saftig og ikke fedtet - og meget, meget høj: Det er sådan, jeg har lært at dampe omelet.

Det viser sig, at det er meget enkelt - og endda lettere at lave en så høj omelet end på en stegepande: stegte omeletter er ikke så høje. Selvom de gør sig godt på forskellige måder :)

Som en mulighed - ovn, ikke alle vil gide at bøvle med en omelet, der bages. Men dampet - det er meget enkelt: bare en gryde med vand og æg. Og et par tricks til en høj og velsmagende omelet: Sådan skal du lave den.

Dampet omelet uden dampkoger og mel: metode, opskrift + ingredienser

Det er endda pinligt at fortælle: metoden er ekstremt enkel. Og det lykkes at lave præcis den omelet, man drømmer om, perfekt - uden en brændt kant, synker ikke - han vil ikke engang have den.

Mør - en rigtig souffle, smuk i udskæringen - luftig, og igen, når den skæres, falder den ikke af. Alt er enkelt: Vi skal bare bruge en pande, en sigte (dørslag) og en form til omeletblandingen.

Ja, det er rigtigt - ikke præcis, med modifikation, men en efterligning af en dampkoger.

1) Find en gryde med en diameter, der svarer til størrelsen på et dørslag eller en stormasket sigte. Fyld vand på til halvdelen. Sæt sien på plads. Det er alle forberedelserne.

2) Forbered omeletblandingen. Den klassiske version er uden mel: Omeletten bliver særligt mør og luftig. Og - den falder ikke af, tæthed er ikke nødvendig.

Ofte tilsætter vi mel for tæthedens og mængdens skyld :) Metoden giver dig mulighed for ikke at tænke på disse øjeblikke :)

Æg og mælk tages ud af køleskabet - for at varme op til stuetemperatur.

Æg - lad det være 2 stykker, og mælk - ca. 3 spsk-4 spsk.

Hvor mange æg og mælk du har brug for - der er mange muligheder. Og klassiske inklusive :)

Nogle eksperter forsikrer, at reglen er 1:1 - 1 æg + en skefuld mælk, andre 1:2. Der er beregninger fra kokke med proportioner 1:1,5: for 1 æg 1,5 skefulde mælk.

Jeg besluttede selv: uden at blive klogere, lave mad "efter øje" og efter humør. Som bedre - vil ses af resultatet. Og de er forskellige :)

3) Pisk æg og mælk med et piskeris (let piskeris), tilsæt salt efter smag. Det skal ikke piskes til et tykt skum, næsten til toppe (det er ikke en kiks og mayonnaise), men det skal piskes, så det ikke kommer til syne.

Hvis der kommer en lille smule, er det fint. Men det er ikke værd at piske til et tykt skum: Sådan en omelet har større chance for at sætte sig selv på damp.

Hvorfor? Skummet giver først en effekt af frodighed, omeletten er først høj - men når den koger, går luften tabt, "forsvinder" - og vores omelet sætter sig. Lad det i første omgang være den form, som ingredienserne er i stand til :)

4) En form vil være nyttig til omeletten. Det kan være en tynd pande til æg eller pandekager, bageforme - de er bedre. Det vigtigste er, at bunden af formen ikke er for tyk eller tynd, så omeletten varmes godt nok op og ikke bliver overophedet.

Hvis du ikke kan finde nogen, kan du dække bunden af en uegnet form med madpapir. Eller bunden af et dørslag :)

5) Kog vand, kom det i et dørslag (eller i en sigte), og hæld det i en smurt form. Kog i 10 til 20 minutter. Den nøjagtige tid afhænger af formens størrelse, højde og antal æg. Vi vil selv se, hvornår den bløde, faste og smukke omelet er klar.

Er der brug for et låg? Hvis der ikke er silikone-, papir- eller andre tynde forme, så lad det være en hvilken som helst tynd beholder. Men hvis den ikke har en tynd bund, vil tilberedningstiden øges, og det er værd at dække omeletten med et låg. Sådan er det :) Den dampede omelet er klar, du kan skære den i skiver eller servere den i forme, tag imod ros.

Ingredienser:

  • Æg 2 stk (betinget);
  • Mælk 4-5 spsk;
  • Smør, salt efter smag.

Forrige indlæg: Fisk på grøntsagsbund på 25 minutter (både sundt og lækkert)

Næste indlæg: Lazy stuffed cabbage laver jeg kun om sommeren (jeg kan ikke lave dem om vinteren)

Relaterede indlæg