Dette er den lækreste tomatopskrift, jeg nogensinde har spist: Nu kan jeg kun lave den på denne måde hvert år

Dette er den lækreste tomatopskrift, jeg nogensinde har spist: Nu kan jeg kun lave den på denne måde hvert år

Jeg betragter ikke mig selv som en superkok, men i min samling har jeg med tiden samlet en masse gode opskrifter, og blandt dem er mine yndlingstomater. Af alle grøntsager er tomater min favorit. Men uanset hvor mange dåsetomater jeg har kogt, kan jeg godt lide denne måde at forberede dem på til vinteren.

Sådanne velsmagende tomater kommer altid på bordet - og til hver dag, og endda til særligt vigtige gæster. Og jeg vil gerne bemærke, at mange mennesker spørger mig om denne opskrift.

Ingredienser

Til en treliters krukke skal der bruges ca. 1,5 - 2 kg ikke for store tomater. I hver krukke kommer jeg også løgringe, hvidløgsfed, ærter af oregano og sort peber, laurbærblad - alt efter smag.

I den originale opskrift tilsætter man også hakkede krydderurter og en skefuld solsikkeolie, men den er også meget velsmagende uden disse tilsætninger (jeg prøvede begge dele).

Til marinaden

Til 3 liter vand, 3 spiseskefulde salt, 7 skefulde sukker og 1 kop 9% eddike.

Forberedelse

Jeg vælger kun hele og ubeskadigede, for det meste små tomater. Jeg vasker dem grundigt og stikker dem derefter i bunden af stilken med en almindelig trætandstik. Det er nødvendigt, så frugten bedre kan trænge ind i marinaden og ikke sprænger efter opvarmning.

I de klargjorte rene krukker kommer jeg krydderier, løg, hvidløg, krydderurter, vegetabilsk olie og tomater på toppen.

Jeg koger saltlagen i forvejen. I slutningen af kogningen tilsætter jeg eddike. Normalt skal der bruges ca. 1,5 liter marinade til en flaske tomater på tre liter, 1 liter til 2 liter og kun 0,5 liter marinade til et glas på en liter.

Hæld tomatglassene op til kanten af den varme, men ikke kogende saltlage! Dæk med rene låg, og sæt dem til sterilisering i 15 minutter. Du kan pasteurisere på den laveste varme, men det vil tage dobbelt så lang tid.

Til sterilisering er det meget praktisk at bruge et dybt og bredt fad, hvor der er plads til flere krukker på samme tid. Jeg vil også gerne bemærke, at jeg i flere år har brugt krukker og genanvendelige handy-låg, som blot skrues på og ikke rulles med en særlig krympefunktion.

Denne form for arbejde klarer jeg helt selv og uden hjælp fra min mand, da sådanne låg kan skrues på af enhver husmor og uden tilstedeværelse af rulleanordninger og mandehænder.

Når alle krukkerne er færdige, vender jeg dem på hovedet og dækker dem med en varm tyk plaid eller et tæppe, indtil de er kølet helt ned. Sådanne konserves kan opbevares i lang tid, selv ved stuetemperatur. Og det er bedre at åbne glassene tidligst 2 uger efter tilberedning. Bon appetit, jeg håber, du vil kunne lide denne opskrift!

Forrige indlæg: Møre og bløde som fløjl! Mælkefri gærfri puffede pandekager!

Næste indlæg: Syltede (sure) grønne tomater under et kapronlåg - de holder til foråret og bliver ikke sure

Relaterede indlæg