Møre og bløde som fløjl! Mælkefri gærfri puffede pandekager!

Møre og bløde som fløjl! Mælkefri gærfri puffede pandekager!

Hej venner, det er Dina og opskriftssamlingskanalen!

Jeg er sikker på, at I alle har en opskrift på jeres yndlingspandekager, eller endda mere end én!

Og i dag vil jeg vise jer en anden måde at lave mælkepandekager på uden gær, som er bløde, luftige og delikate som fløjl.

Trin-for-trin opskrift:

Del 4 æg i hvider og blommer - læg hviderne til side indtil videre, og tilsæt 1/2 tsk. salt og 1 spsk. sukker i en skål sammen med blommerne, og rør det hele godt sammen med et piskeris.

Jeg har 600 ml mælk i en kande, hæld ca. halvdelen i skålen, rør rundt, hæld 200 g sigtet mel i, og ælt dejen, indtil der ikke er nogen klumper.

Hæld resten af mælken i ad flere omgange, og bland det godt, til det er glat.

Tilsæt 2 spsk. vegetabilsk olie, bland igen, og sæt til side et stykke tid.

Mens melets gluten svulmer op, skal vi lave proteinerne - 4 proteiner piskes med en røremaskine til et frodigt skum.

Kom de piskede proteiner i pandekagedejen i portioner, og bland godt med et piskeris, indtil dejen er meget let, luftig og mør.

Den må ikke være tyk, for så gør æggeskummet den svær at fordele på panden.

Konsistensen minder meget om smeltet is, og hvis du synes, den stadig er lidt tyk, er du velkommen til at tilsætte yderligere 50 ml mælk og røre rundt.

Sæt pandekagepladen på kogepladen, og varm den ordentligt op!

Smør den med olie, hæld den luftige dej på, fordel den over hele overfladen, og bag den på begge sider, indtil den har fået en smuk gylden farve - nogle mennesker kan lide lyse pandekager, andre kan lide rødmossede.

Disse pandekager er ikke tynde - de føles og har en konsistens, der minder om gærdej, selv om der hverken er gær, natron eller hævemiddel i denne opskrift - det er de piskede proteiner, der giver dem fylde!

Min stegepande har en diameter på 23 cm, og det er for stort til denne dej - disse pandekager er bedre at bage på små pander.

Resultatet er, at denne mængde dej giver 20 store og ret luftige pandekager - på trods af at de slet ikke er tynde, er pandekagerne ret bløde og delikate, som et fløjlslommetørklæde, de rulles perfekt til et rør eller foldes til en trekant uden at revne eller gå i stykker!

De færdige pandekager kan smøres med creme fraiche eller smeltet smør, stables og steges i en 90°C varm ovn eller blot serveres med honning, marmelade eller kondenseret mælk!

Lav mad med kærlighed og glæde!

Liste over ingredienser:

  • 4 æg (4 hvider + 4 blommer)
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 600 - 650 ml mælk
  • 200 g mel
  • 2 spsk. vegetabilsk olie
  • Olie til at smøre panden

Forrige indlæg: Sådan finder du en geddestand på et ukendt vandområde

Næste indlæg: Dette er den lækreste tomatopskrift, jeg nogensinde har spist: Nu kan jeg kun lave den på denne måde hvert år

Relaterede indlæg