Kulinariske vidundere med blæksprutte: særlige forhold ved udvælgelse og tilberedning. Jeg deler en enkel og hurtig opskrift

Kulinariske vidundere med blæksprutte: særlige forhold ved udvælgelse og tilberedning. Jeg deler en enkel og hurtig opskrift

Blækspruttekød er et sandt skatkammer af vitaminer og nyttige mikroelementer. Det indeholder jod, fosfor, selen og kobber, som er vigtige for vores krop.

For at få maksimalt udbytte af dette usædvanlige produkt er det vigtigt at kende et par tricks.

De vil hjælpe dig med at vælge de bedste blæksprutter på disken og tilberede dem, så retten ikke kun bliver nærende, men også meget velsmagende. Lad os lære dem sammen.

Sådan vælger du den rigtige blæksprutte

At vælge den rigtige blæksprutte er en ansvarlig, men samtidig spændende proces. De bedste anses for at være bløddyr fra Fjernøsten.

Særligt populær i Rusland er Commander-blæksprutten - den er af høj kvalitet, har en god smag og er ofte at finde på butikshylderne. Når man står ved disken, er det vigtigt at være opmærksom på følgende nuancer.

Vurder farven på blækspruttens skind

Farven kan være rosa-grå, brun eller endda lilla. Gennem den tynde film kan man se kødet. Det er fint, hvis det har en lys beige nuance.

Sådant blækspruttekød er af høj kvalitet, og dets smag efter tilberedning vil overgå alle forventninger. Hvordan man tilbereder blæksprutte korrekt, vil vi tale om i slutningen af artiklen.

Undersøg kødets egenskaber

Det skal være tæt og fast, ligesom det dybe havvand, hvor blæksprutterne lever. Hvis kødet har en rød farve eller andre mistænkelige nuancer, skal du lægge slagtekroppen til side.

Sådanne blæksprutter har været udsat for aggressiv nedfrysning og har mistet deres anvendelighed. Beviset på korrekt forarbejdning vil være en delikat hvid farve, der ligner mælk.

Vær opmærksom på typen af blæksprutte

På markedet kan du finde rensede og urensede kadavere samt blæksprutter, der er skåret i små stykker. Hver sort har sine egne fordele.

Jeg råder dig til at vælge urensede kroppe. Under filmen gemmer produktets naturlige renhed sig, og du kan være sikker på, at blæksprutten ikke blev behandlet med skadelige kemikalier under rengøringen. Hvis du beslutter dig for at købe renset blæksprutte, vil det spare lidt tid i madlavningen. Men husk - det er bedre at vælge skaldyr, der er renset og frosset ned umiddelbart efter fangsten. Normalt udsættes de for skånsom mekanisk rengøring, og de genfryses ikke.

Du kan møde på disken og blæksprutter, skåret i ringe. Ofte er de tilberedt af sjældne sorter af bløddyr, hvis kød er mere fyldigt og velsmagende.

Men jeg råder dig stadig til at købe hele kroppe - så er det lettere at vurdere produktets kvalitet. Og rengøring og udskæring af blæksprutter kan være en rigtig kreativ proces, der beroliger dine nerver.

Forberedelse af blæksprutter til kulinariske eksperimenter

Før du tilbereder blæksprutte, skal du rense den ordentligt uden at beskadige det sarte kød. Denne proces er ganske enkel, hvis du kender et par nuancer. Følg de følgende instruktioner:

 • Optø blæksprutterne. Det er bedre at lægge dem på den nederste hylde i køleskabet og have tålmodighed. Men hvis tiden er begrænset, kan du fremskynde processen.
 • Det gør du ved at lægge blæksprutterne i en beholder med koldt saltet vand. Men det, du absolut ikke skal gøre, er at bruge mikrobølgeovnen eller varmt vand til optøning - kødet bliver usmageligt og mister sin elasticitet.
 • Fjern skindet. Afkøl blæksprutten i en skål med is, dyp den derefter i kogende vand i 30 sekunder, og dyp den derefter i koldt vand igen. Når dette er gjort, kan filmen let trækkes af huden.

 • Fjern indmaden. Vend vrangen ud på kroppen, fjern filmen, fjern indvoldene og kitinpladerne.

 • Skyl slagtekroppene. Rensede blæksprutter skal skylles grundigt under en strøm af koldt vand.

Herefter er blæksprutterne helt klar til at blive tilberedt og skabe kulinariske mesterværker efter din yndlingsopskrift.

Sådan tilbereder du blæksprutter

Blæksprutter kan koges eller stuves. Tilberedningen tager ikke lang tid, og hvis alle regler følges, bliver blækspruttens kød blødt og mørt og får en unik smag.

Jeg foreslår, at du studerer en universel opskrift på tilberedning af blæksprutter:

 1. Sænk de forberedte kadavere ned i kogende vand i 3-4 minutter, og glem ikke at salte.
 2. Tag blæksprutten op af vandet. Umiddelbart efter vil du mærke den magiske aroma af deres kød i dit køkken.
 3. Afkøl kroppene ved at dyppe dem i koldt vand eller på en tallerken med is. Det er nødvendigt, så kødet ikke bliver sejt af de høje temperaturer og ikke mister sin smag.

Kogte blæksprutter bruges til snacks, salater, de fyldes, marineres og steges endda.

Bløddyr kan også stuves. Der er mange opskrifter, så alle kan vælge noget, der passer til dem selv.

Jeg vil fortælle dig, hvordan du stuver blæksprutter i creme fraiche. Sådan gør du:

 1. Forbered kroppene, og gnid dem med salt.
 2. Skær blæksprutterne i strå eller ringe.
 3. Steg nogle løg på en pande, hæld creme fraiche i.
 4. Bring massen i kog, og tilsæt de skiveskårne blæksprutter.
 5. Hæld dine yndlingskrydderier ved, og lad det simre i højst 5 minutter.

Kog blæksprutter ordentligt, nyd deres udsøgte smag og få en mac

Forrige indlæg: Koteletter laver jeg nu i ovnen og uden æg: Man kan ikke stege så saftige koteletter på en pande. 3 tricks til at lave frodige, smagfulde koteletter

Næste indlæg: Hvordan man ikke ødelægger oksekød, når man laver mad: 4 populære fejl. + Bonus - 3 hemmeligheder ved at tilberede perfekt kød

Relaterede indlæg