Koteletter laver jeg nu i ovnen og uden æg: Man kan ikke stege så saftige koteletter på en pande. 3 tricks til at lave frodige, smagfulde koteletter

Koteletter laver jeg nu i ovnen og uden æg: Man kan ikke stege så saftige koteletter på en pande. 3 tricks til at lave frodige, smagfulde koteletter

Hvordan laver man koteletter, så de bliver utroligt bløde og saftige med en appetitlig stegeskorpe, og alt dette uden en stegepande?

Du behøver ikke engang at tilsætte æg. Jeg har prøvet at lave koteletter i ovnen mange gange, men de blev aldrig så appetitlige, før min svigermor gav mig et par tricks. Hendes koteletter blev altid fantastiske - smukke og lækre.

I dag vil jeg fortælle dig om disse hemmeligheder.

De bedste koteletter til at glæde din familie i ovnen. Snedige finesser ved tilberedning og opskrift

Trick et

Brug ikke en fin kværn til hakket kød. Det er bedre at vælge medium eller groft.

Mange værtinder maler kødet for grundigt i håb om at tilberede bløde og luftige koteletter. Men det fører til det modsatte resultat - kødet mister sin saftighed, og farsen sætter sig. Koteletterne bliver tætte, stive, næsten gummiagtige. Derudover fratages de al saften, når de steges - "stegt", som erfarne kokke siger.En anden effekt og kan ikke være, fordi farsen ikke er oppustet og løs og næsten flydende. Mange mennesker forværrer uvidende situationen ved at tilføje æg og brød. De vil gøre koteletterne endnu mere tætte.

Trick to

Koteletternes kvalitet afhænger direkte af farsen. Men alle typer kød er forskellige, og mange af dem har ikke den nødvendige saftighed. Det løser vi ved at tilsætte andre ingredienser til farsen. Jeg vil give en komplet liste i slutningen af artiklen.

  1. Tilsæt lidt svinefedt. Det er absolut nødvendigt at gøre dette. Men størrelsen på stykket skal vælges individuelt i hvert enkelt tilfælde. Mængden af fedt afhænger af mængden af hakket kød og selve kødets saftighed.

Fedt smeltes, løsner og blødgør farsen og giver også saftighed. Med det bliver koteletterne luftige og høje.

  1. Steg løg. Vi er vant til at køre løg gennem en kødhakker sammen med hakket kød. Det er en fejltagelse. Løgsaft vil kun gøre det hakkede kød mere flydende.

Jeg anbefaler at stege finthakkede løg, indtil de er gyldne, og derefter tilsætte dem til farsen. Det påvirker smagen og gør koteletterne mere saftige.

3- Glem ikke brødet. Her afveg jeg lidt fra min svigermors råd og overtalte hende endda til at ændre den sædvanlige opskrift. Det var ikke let at gøre det, fordi ændringerne er "forkerte", men jeg beviste deres anvendelighed af erfaring.

Jeg vil gerne bemærke, at jeg kun tilsætter tørt brød, og kun hvis farsen er for våd, næsten flydende.

Fra et let tørret brød skærer jeg skorpen af og hakker krummen. Så blander jeg det straks med farsen. Brødet absorberer den overskydende saft.

Selvfølgelig har vores mødre og bedstemødre i årevis lagt brød til koteletter i blød i vand eller mælk. Men er det det værd? Når alt kommer til alt, lægger vi ikke brød i blød for at lave mere fars. Det er nødvendigt for at gøre koteletterne mere frodige, "fortynde" det tætte kød og absorbere unødvendig væske.

Forud gennemblødt brød kan ikke klare disse opgaver. Det tilfører ikke frodighed og er bestemt ikke i stand til at absorbere overskydende kødsaft. Vådt brød forhindrer også farsen i at "klæbe" sammen, så du er nødt til at tilsætte æg. Det vil selvfølgelig give viskositet, men farsen bliver mere flydende og tæt. Det viser sig at være en ond cirkel. Men det er nemt at bryde den ved at tilsætte lidt tørt brød, og voila - puffede koteletter på dit bord. Du kan selv se det.

  1. Brug kartofler. I opskriften på hakket kød, som min svigermor delte med mig, er der en usædvanlig ingrediens - rå kartofler. Det er sandt, at det kan udelukkes, koteletterne vil stadig blive lækre. Jeg tilsætter ikke altid kartofler.

Hvis du er tilhænger af kulinariske eksperimenter, kan du rive en rå kartoffel på et fint rivejern og tilsætte mosen til hakkekødet.

Kartofler opfylder flere funktioner på én gang - de giver lethed og forbedrer viskositeten. Den indeholder trods alt stivelse, som kan erstatte æg og "lime" hakket kød til en smuk kotelet.

  1. Bland ingredienserne, og ælt farsen. Bland alle produkterne i en passende beholder - hakket kød (med et stykke svinefedt), stegte løg, tørt brød og kartofler. For at give smag kan du tilføje friske krydderurter og selvfølgelig salt.

Du vil spørge - hvad med æg? Hvis man ønsker det, kan man tilsætte et hønseæg, men jeg gør det ikke. Koteletterne holder formen perfekt uden æg og går ikke i opløsning under stegningen.

Tredje trick

Takket være dette trick vil du for altid nægte at tilsætte æg til hakket kød. Det er nok bare at sætte en tallerken med hakket kød i køleskabet i 1-2 timer. Hvis du ikke har tid til at vente, kan du sætte den i fryseren i 15-20 minutter. Hvorfor er det nødvendigt? Lave temperaturer øger klæbrigheden af hakket kød, og koteletter dannes let, selv uden æg.

De færdige produkter skal dyppes i brødkrummer eller mel. Læg dem derefter ud på en olieret bageplade. Smør også koteletterne med vegetabilsk olie ovenpå - så bliver de røde og appetitlige.

Bag koteletterne i 20-40 minutter (afhængigt af din ovn og produkternes størrelse) ved en temperatur på 180-200 grader Celsius. For at farsen ikke skal tørre ud undervejs, skal du sætte en form med vand i bunden af ovnen. Gør det 10 minutter før tilberedningens afslutning. Det fordampende vand vil blødgøre koteletterne og brune dem.

Forrige indlæg: Sådan koger restaurantkokke ris: 5 vigtige nuancer, der gør dine ris sprøde

Næste indlæg: Kulinariske vidundere med blæksprutte: særlige forhold ved udvælgelse og tilberedning. Jeg deler en enkel og hurtig opskrift

Relaterede indlæg