Bare 2 enkle ingredienser til marinaden, og sej'en bliver meget saftig og velsmagende

Bare 2 enkle ingredienser til marinaden, og sej'en bliver meget saftig og velsmagende

Jeg bruger ikke kun denne marinade til fisk, men også til andet kød. Jeg krydrer kylling, kalkun, svinekød og oksekoteletter i den. Den består af 2 enkle produkter, men alt bliver meget mørt, saftigt og velsmagende. Og det eneste, der skal til, er æg og hvidløg. I dag laver jeg sej i æggemarinade. Fisken bliver meget mør og saftig, og du kan tilberede den på komfuret eller i ovnen. Jeg vil vise en variant af tilberedning på komfuret. Efter ægmarinaden har sej en let, vidunderlig hvidløgssmag og -aroma. Det er meget velsmagende! Alle magre fisk kan tilberedes på denne måde.

Portioner7 stykker

Forberedelsestid2 timerTilberedningstid12 minutter

Ingredienser

 • 700 g sej
 • 2 hønseæg (CO)
 • 3 fed hvidløg
 • 4 spsk. mel
 • Vegetabilsk olie efter smag
 • Kværnet peber efter smag
 • salt efter smag

Vejledning

 1. Optø miltai (2 kroppe) på forhånd, fjern finner og indmad, og skyl dem. Skær i portionsstykker (jeg har 7 stykker), drys med salt og kværnet peber på alle sider.

 2. Slå æggene ud i en dyb skål, og tilsæt pressede hvidløgsfed.

 3. Pisk med en gaffel.

 4. Læg fisken i æggemarinaden.

 5. Vend hvert stykke fisk, så det er helt dækket af æggeblandingen. Dæk skålen til, og sæt den i køleskabet i mindst 2 timer (du kan lade den stå natten over). Vend fisken efter 1 time.

 6. Rul stykkerne en efter en i mel.

 7. Læg fisken i varm olie (4-5 spsk), og steg den ved middelvarme i 7 minutter. Du kan dække panden lidt med et låg.

 8. Vend derefter sejene til den anden side, og steg dem i yderligere 5 minutter. Stykkerne er små, så 12 minutter er nok til, at fisken er gennemstegt og brunet.

 9. På grund af ægmarinaden bliver sejen meget saftig og mør (jeg tilbereder alle magre fisk på denne måde). På grund af hvidløget har fisken en behagelig, let mærkbar hvidløgssmag og -aroma. Dette er en meget velsmagende fisk.

God appetit!!!

Forrige indlæg: Aubergine med hytteost

Næste indlæg: Reglerne for flådfiskeri efter karper

Relaterede indlæg