Opskrift på sprød kylling i creme fraiche-sauce med hvidløg, timian og boghvede

Opskrift på sprød kylling i creme fraiche-sauce med hvidløg, timian og boghvede

Vi har længe været vant til boghvede. Men udlændinge ser det kun på restauranter. Det er en delikatesse for dem. Det burde de ikke. Vi burde lave boghvede oftere, det er lækkert! Især med sprød kylling. Eller, som de siger i Sankt Petersborg, boghvede med kylling.

Vægt af færdigret til 2 personer: 850 g

Tilberedningstid:30-35 min.

Ingredienser

  • Kyllingekød med ben 550 g.
  • boghvede 150 g.
  • mel 20 g.
  • creme fraiche 15% 180 g.
  • smør 20 g.
  • hvidløg 1 fed.
  • timian 1-2 kviste.

Trin-for-trin-opskrift

Trin 1

Kog 400 ml vand i en gryde, og tilsæt salt. Hæld boghveden i det kogende vand. Den behøver ikke at blive skyllet før kogning. Skru ned til lav varme, læg låg på, og lad det simre i 7-10 minutter, indtil vandet er kogt væk. Tjek boghveden for smag. Hvis den ikke er klar, kan du hælde et par skefulde kogende vand i og lade den simre under låg i yderligere et par minutter.

Trin 2

Mens boghveden koger, skal du forberede kyllingen. Varm en pande op med 1 spsk. vegetabilsk olie, og steg kyllingen i 3-4 minutter på hver side ved middel varme, indtil den er gylden, men ikke gennemstegt. Læg den over på en tallerken.

Trin 3

Pil 1 fed hvidløg. Varm smørret op i en kyllingepande. Hæld melet i, og steg det i 20 sekunder. Tilsæt creme fraiche, halvdelen af timianen og 1 helt hvidløgsfed. Lad en timiankvist blive til pynt.

Trin 4

Læg kyllingen tilbage på panden. Læg låg på, og kog i 10-15 minutter ved meget svag varme, indtil den er gennemstegt. Lad ikke saucen koge. Ellers vil creme fraichen koagulere og blive til smør. Tilsæt om nødvendigt lidt vand til saucen, og rør rundt.

Trin 5

Tag timian og hvidløg op af saucen til sidst. Smag til med salt og peber. Boghveden absorberer saucen meget hurtigt. Derfor er det bedre at placere den separat. Server kyllingen med det samme, pyntet med timian.

Så er den færdig! God appetit!

Forrige indlæg: Opskrift på kylling med blandede grøntsager og parmesan

Næste indlæg: Asparges stegt som vildt

Relaterede indlæg