Jeg bestemmer naturligheden af hytteost derhjemme. Jeg tager jod, kogende vand og eddike

Jeg bestemmer naturligheden af hytteost derhjemme. Jeg tager jod, kogende vand og eddike

Det ser ud til, at det ikke er noget problem at købe velsmagende hytteost af høj kvalitet. Men faktisk ser situationen lidt anderledes ud. Nogle skruppelløse producenter kan tilsætte sodavand, stivelse, kridt og andre tilsætningsstoffer til ostemassen, hvorfor ostemassen bestemt ikke kan kaldes naturlig. Jeg vil dele en måde at finde "falsk" på selv og ikke længere købe produkter fra uærlige producenter.

Jod

Den mest populære metode, som sandsynligvis er kendt af de fleste mennesker. Du skal lægge en skefuld ostemasse på en underkop og dryppe et par dråber jod på den.

Hvis ostemassen efter et stykke tid begynder at få en blå farve, betyder det, at den indeholder en betydelig mængde stivelse.

Citronsaft eller eddike

For at opdage tilstedeværelsen af tilsætningsstoffer i ostemasse som sodavand og kridt kan følgende eksperiment udføres. Du skal opløse en teskefuld ostemasse i vand og tilsætte et par dråber eddike eller citronsaft. Hvis produktet indeholder bagepulver eller kridt, vil der dannes bobler på overfladen, når det reagerer med syren.

Kogende vand

Den enkleste og nemmeste måde at finde ud af, om ostemassen indeholder vegetabilske fedtstoffer. Du skal tilsætte en skefuld ostemasse til en beholder med varmt vand og røre grundigt rundt.

Lad det derefter køle af i et stykke tid. Hvis der er dannet en olieagtig film på overfladen, indeholder produktet vegetabilske fedtstoffer. Ostemasse af høj kvalitet opløses også hurtigt, mens falsk ost ruller sammen til tætte klumper.

Forrige indlæg: Sådan fjerner du hurtigt den bitre smag fra auberginer og 7 andre madlavningstips

Næste indlæg: Fra vissen til smuk: et hjemmemiddel mod visne og udtørrede planter

Relaterede indlæg