Hvad skal man tilsætte, når man koger rødbeder for at bevare den lyse farve. Og andre tricks til at tilberede denne rodfrugt

Hvad skal man tilsætte, når man koger rødbeder for at bevare den lyse farve. Og andre tricks til at tilberede denne rodfrugt

Rødbede er en grøntsag med en rig smag og mange nyttige egenskaber. Den kan bruges i mange forskellige retter, hvad enten det er salater, supper eller tilbehør. Men før du begynder at lave mad, er det vigtigt at forberede rødbeden ordentligt, så den bliver saftig, mør og nem at skrælle. Processen med at tilberede rødbeder er ganske enkel. Du skal bruge friske rødbeder og et par enkle ingredienser. Se her, hvordan du gør.

Sådan koger du rødbeder, så de bevarer deres lyse farve

  1. Start med at vaske rødbederne grundigt. Rengøring er ikke nødvendig på dette tidspunkt, så fjern blot snavs og jordrester fra grøntsagens overflade.2. Læg rødbeden i en gryde, og fyld den med koldt vand. Vandstanden skal være tilstrækkelig til at dække rødbederne helt.

  2. Sæt gryden på varmen, og bring vandet i kog. Når vandet koger, tilsættes 3 spiseskefulde 9% eddike. Hvis du ikke har bordeddike, kan du bruge æblecidereddike eller 1 teskefuld af en mere koncentreret essens. Eller du kan tilsætte 1 teskefuld citronsyre.4. Kog rødbederne ved moderat varme, indtil de er møre. Kogetiden afhænger af rødbedernes størrelse, det tager normalt ca. 30-40 minutter. Tjek, om rødbeden er klar ved at stikke en kniv i den - den skal være blød og let gennemtrængelig.5. Når rødbeden er klar, tager du den op af gryden og lægger den i en skål med koldt vand. Det hjælper med at fjerne skindet fra rodfrugten. Lad rødbeden ligge i vandet i 8-10 minutter, og begynd så at skrælle den.

Lækker og enkel rødbedesalat

Nu hvor rødbeden er ren og klar til brug, kan du tilberede forskellige retter af den. En af de mest populære måder at tilberede rødbeder på er rødbedesalat.

Den laves ved at skære rødbeder i tern eller tynde strimler, tilsætte olivenolie, salt, peber og eventuelt ostetern eller nødder. Du kan også bruge rødbeder som pynt, tilsætte dem til supper eller bage dem i ovnen.

Husk, at rødbeder har en stærk rød farve, som kan give pletter på hænderne og de overflader, de kommer i kontakt med. Derfor anbefales det, at du bruger handsker, når du renser og håndterer rødbeder, og at du er forsigtig med ikke at plette dit tøj eller dine køkkenoverflader.Nu har du al den viden, du skal bruge for at tilberede rødbeder. Prøv forskellige opskrifter, og nyd denne lækre og næringsrige grøntsag!

Forrige indlæg: Den rigtige morgenmad: hemmelighederne bag en sund start på dagen

Næste indlæg: Hvilke kornprodukter er gode til morgenmad

Relaterede indlæg