Japanske hemmeligheder om lang levetid: 5 fødevarer, der forlænger livet

Japanske hemmeligheder om lang levetid: 5 fødevarer, der forlænger livet

Hvorfor det japanske køkken anses for at være det sundeste, og hvad du skal spise for at leve et langt liv

I 2017 nåede gennemsnitsalderen i Japan op på 87 år. I dag ligger landet med den stigende sol på førstepladsen, når det gælder om at leve længe, og halvdelen af de mennesker i verden, der er 110 år gamle, bor i Japan. En af hovedårsagerne til japanernes misundelsesværdige levetid er korrekt ernæring. Det er ikke uden grund, at det japanske køkken er anerkendt som det sundeste i verden. Vi fortæller dig, hvilke produkter i den japanske menu, der forlænger livet.

1. Alger

Tang udgør størstedelen af den japanske kost. De indeholder en masse vitaminer og sporstoffer samt den stærke antioxidant fucodain, som har en kræfthæmmende effekt og bremser aldringsprocessen. Mærkeligt nok har japanerne endda fået et marint gen som følge af mange års algespisning i tarmene!

I Rusland er japanske alger som wakame, mozuku og hijiki ikke nemme at finde, og de er ikke billige. Men det er ikke noget problem. Billig og tilgængelig for alle tang (kelp) er ikke mindre nyttig. I øvrigt er den slim, der udskilles fra tang, den samme fucodaine.

2. Fisk

Takket være en kost baseret på fisk har Japan den laveste dødsrate som følge af slagtilfælde og hjerteanfald. Omega-3-fedtsyrer og coenzym Q10 i fisk er meget gavnlige for hjerte og blodkar, reducerer risikoen for blodpropper i blodkarrene, forbedrer blodgennemstrømningen og normaliserer blodtrykket. Den højeste koncentration af gavnlige syrer findes i den billigste havfisk - sild, samt i tun, laks og laks.

Fiskekød er også nyttigt, fordi det består af letfordøjelige proteiner og indeholder meget få kulhydrater. Fisk er fuld af skønheds- og ungdomsvitaminer - A, D, E, B12, jod og taurin, som er nødvendige for skjoldbruskkirtlens og nervesystemets normale funktion, samt kobolt, som forhindrer grå hår i at opstå.

3. Grøntsager og frugt

Japanerne spiser flere portioner grøntsager og frugt - friske og fermenterede - hver dag. De mange fibre fremmer en god fordøjelse, hjælper med at rense kroppen for giftstoffer og fungerer som en fremragende forebyggende foranstaltning mod fedme. Og fermenterede produkter - blommer, kål, gulerødder, daikon - forsyner også kroppen med B-, K- og C-vitamin, omega-3-fedtsyrer og alle former for probiotika, forbedrer bugspytkirtlens arbejde, normaliserer tarmfloraen og styrker immunforsvaret samt binder og fjerner tungmetaller og giftstoffer fra kroppen. I øvrigt har vores hjemlige sauerkraut også alle disse mirakuløse egenskaber.

4. Sojabønner

En væsentlig del af den japanske kost består af sojaprodukter, primært tofu og misopasta. Sidstnævnte er lavet af soja og ris, der er fermenteret med en særlig svamp - takket være fermenteringen bliver vegetabilsk protein letfordøjeligt.

Sojaprodukter er ikke kun en rig kilde til protein af høj kvalitet, men også et effektivt middel mod ældning. De indeholder essentielle vitaminer, cholin, lecithin, som spiller en aktiv rolle i stofskiftet, samt de mindre almindelige vitaminer B, D og E - de såkaldte anti-ageing- og longevity-vitaminer. Soja stabiliserer blodsukkerniveauet, forbedrer hudens elasticitet og forebygger rynker. Det er sandsynligvis derfor, japanerne ofte ser yngre ud, end de er.

5. Grøn te

Favoritdrikken i Japan er uden tvivl grøn te - en ægte eliksir af ungdom og lang levetid. Polyfenoler, som drikken er rig på, reducerer blodtrykket og lipidniveauerne, som er ansvarlige for udviklingen af hjerte-kar-sygdomme. Tianin i grøn te stimulerer hjernens funktion og styrker nervesystemet. Derudover fremmer grøn te naturlig fedtforbrænding og vægttab, reducerer kolesterol og blodplader, regulerer blodsukkerniveauet, forebygger diabetes og øger knogletætheden.

Det er også vigtigt, at japanerne kun bruger de friskeste fødevarer (for det meste med lavt kalorieindhold) og skånsomme tilberedningsmetoder. Mange retter er dampede og kogte, og fisk spises oftest rå. Stegt mad og salt er næsten ikke-eksisterende i kosten, og det samme gælder rødt kød. Desuden spiser japanerne små portioner og langsomt (især fordi de bruger spisepinde i stedet for gafler). Det betyder, at en japaner spiser 20 procent mindre end en europæer ved et måltid. Det er ikke tilfældigt, at de lokale bruger udtrykket "at spise otte tiendedele så meget".

Forrige indlæg: 8 ting, du ikke bør gøre umiddelbart efter et måltid

Næste indlæg: Både fisk og kød: 6 hybridretter, der er utroligt populære

Relaterede indlæg