Valg af pande til pandekager

Valg af pande til pandekager

Pandekager er en traditionel russisk ret, så de tilberedes ret ofte. Men for at pandekager skal blive velsmagende, skal du ikke kun finde en god opskrift, men også vælge en pande, som de ikke hænger fast på.

Hvis du har en pandekagepande, der er blevet testet i årevis, skal du selvfølgelig ikke lede efter en ny. Men hvis du ikke har en, eller hvis den er rusten eller revnet, bliver du nødt til at gå i butikken efter en ny. Spørg, hvordan man vælger en god stegepande til pandekager? Vi vil fortælle dig denne hemmelighed nu.

I dag kan du i butikkerne se en hel række pandekagepander, og dine øjne løber løbsk i jagten på en anstændig model. Pandekagepander findes i støbejern, aluminium og non-stick. Alle disse pander har både positive og negative kvaliteter. Lad os tage et kig på hver af disse typer.

Støbejern.

Pandekagepander af støbejern blev brugt af vores bedstemødre, og man mener, at de laver de lækreste pandekager. På en måde er det virkelig sandt. En støbejernspande varmer jævnt op og holder på varmen i ret lang tid.

Det tager selvfølgelig lang tid at varme den op, men den holder også på varmen. Alle støbejernspander har en tyk bund, og det gør, at pandekagerne får en jævn gylden farve. Sådanne stegepander deformeres ikke med tiden og kan holde i lang tid.

Aluminium

Pandekagepander af aluminium er de billigste og har kort levetid. Men hvis du beslutter dig for at vælge en, skal du kigge efter en model med så tyk en bund og så tykke vægge som muligt. Men det gælder de billige stegepander.

Der findes også tunge stegepander i støbt aluminium, som holder i meget lang tid. Men hvis en sådan pande ikke bliver smurt med olie efter hver pandekage, brænder de fast på den. Du bør kun bruge træspatler på den, ellers risikerer du at ridse den.

Non-stick

Non-stick pandekagepander er et alternativ til støbejernspander. De bliver meget hurtigt varme, holder godt på varmen, pandekagerne klistrer ikke og bliver meget velsmagende. Det eneste er, at sådanne stegepander ikke kan overophedes, ellers kan de deformeres, så de fleste modeller har en temperaturindikator.

Som du kan se, er alle pandekagepander gode på nogle måder og ikke på andre. Når du vælger en, skal du derfor være opmærksom på kvaliteten, tykkelsen af vægge og bund, og så vil dine pandekager helt sikkert blive meget velsmagende.

Forrige indlæg: Kulinarisk filosofi: mænds og kvinders mad

Næste indlæg: 3 nemme og hurtige opskrifter på pandepizza

Relaterede indlæg