Flyveturen er fin: hvilke fødevarer du ikke bør spise på flyet

Flyveturen er fin: hvilke fødevarer du ikke bør spise på flyet

Hvorfor bør du ikke drikke kaffe og alkohol på et fly, og hvad er den bedste måde at stille din sult på under flyveturen?

Når du er i luften, er det meget vigtigt at spise ordentligt, så du ikke udsætter din krop for overdreven belastning. Mange eksperter anbefaler, at man helt undlader at spise under flyveturen, og hvis det er umuligt - så undgå i det mindste de forkerte fødevarer.

Gasdannende fødevarer

Tryksvingninger i flyet kan fremkalde oppustethed i maven. Hvis du planlægger at tage en snack i kabinen, skal du derfor undgå gasdannende fødevarer: Det gælder bananer, vindruer, pærer og ferskner, svampe, bælgfrugter, brød og kager, pølser og mejeriprodukter. Af samme grund er det uhensigtsmæssigt at tygge tyggegummi: Hvis man sluger for meget luft, kan det give ubehag i maven.

Friske grøntsager: peberfrugter, agurker, gulerødder (de kan renses i forvejen, skæres i stave og lægges i en praktisk pakke) samt usaltede nødder, tørret frugt, kiks og energibarer er ideelle til flyveturen. Kulsyreholdige drikke og juice kan også give oppustethed, så det er bedre at nøjes med at drikke vand eller te.

Stegt mad og fastfood

Den gyldne regel for at spise på et fly siger: jo lettere, jo bedre. Tag derfor ikke fastfood med om bord, især ikke friturestegte retter: Den slags mad er meget hård ved fordøjelsessystemet, selv under normale forhold, og især under flyvning, hvor kroppen udsættes for ekstra stress. Resultatet kan være halsbrand, tung mave og køresyge.

Eksotisk køkken

Nogle gange tilbyder flyselskaberne eksotiske fødevarer og frugter på internationale flyvninger. Modstå fristelsen til at prøve noget usædvanligt, og begræns dig til mere traditionel mad.

Alkohol og kaffe

Det er ikke en god idé at drikke alkohol om bord. Alkohol er en alvorlig belastning for det kardiovaskulære system, som allerede er under stress under flyveturen. Desuden øger alkohol den dehydrering, der opstår i højden. Derfor vil du i stedet for afslapning og nydelse få hovedpine, kraftige tømmermænd, øget hjertefrekvens og tør mund. Af samme grund - dehydrering og belastning af hjertet - bør du ikke drikke kaffe om bord.

Forrige indlæg: 3 opskrifter på doven morgenmad på 15 minutter

Næste indlæg: 11 fastedesserter, der er værd at prøve

Relaterede indlæg