Opskrift på tomat- og mozzarellafyldt kalkun med kartoffelmos og grønne ærter

Opskrift på tomat- og mozzarellafyldt kalkun med kartoffelmos og grønne ærter

Navnet mozzarellaost kommer af det italienske ord mozzare, som kan oversættes til "at skære". I gamle dage æltede ostemagerne den koagulerede mælk i hånden, så den fik en dejlignende konsistens. De skar en håndrullet bøffelmælksbaguette i hånden, formede en kugle, lagde den i blød i saltlage og krydrede den. Den knap synlige skorpe skjuler en ung, blød ost med en delikat mælkesmag og en subtil urtesmag.

Vægt af den færdige ret til 2 personer: 1000 g

Tilberedningstid: 25-30 min.

Ingredienser

  • Kalkunfilet (hel) 300 g.
  • Provencalske krydderurter 1 tsk.
  • mozzarellaost 80 g.
  • grønne løg 1-2 kviste
  • grønne ærter 300 g.
  • smør 20 g.
  • tomat 1 stk.
  • frosne majs 50 g.
  • kartofler 400 g.

Trin-for-trin-opskrift

Trin 1

Kog 2 liter vand i en gryde, og salt. Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Læg dem i gryden, og kog dem i 10-12 minutter. Tilsæt derefter ærterne, bring det i kog, og lad det simre i yderligere 10 minutter, indtil kartoflerne er bløde. Hæld vandet fra, kom det i en blender, og blend det, til det er glat. Smag til med salt. Tilsæt smør, og blend. Mens kartoflerne koger i 10-12 minutter. Skær tomaterne i tern på 1x1 cm. Varm en pande op med 1 spsk. vegetabilsk olie. Tilsæt tomater, provan-urter og salt efter smag. Steg ved høj varme i 2-3 minutter under omrøring.

Trin 2

Hvis du har 1 hel filet, så skær den i 2 portionsstykker. Pensl kalkunfileterne. Lav en slids i hver filet for at skabe en lomme. Hak de grønne løg fint. Bland løg, mozzarella, majs og tomater. Kom fyldet i lommerne med en ske. Krydr fileterne med salt og peber efter smag.

Trin 3

Forvarm ovnen til 200 grader. Varm en pande op med 1 spsk. vegetabilsk olie. Steg fileterne ved høj varme i 3-4 minutter på begge sider. Læg dem derefter på en bageplade, og bag dem i 15 min. ved 200 grader. Tag udgangspunkt i din ovn. Du skal måske bruge lidt mere eller mindre tid.

Trin 4

Anret kartoffelmosen og kalkunen på tallerkener. Servér med det samme.

Forrige indlæg: Opskrift: Morgen i Pattaya - risgrød med kokosmælk og ferskner

Næste indlæg: Opskrift på kakaopandekager med jordbær og hvid chokolade

Relaterede indlæg