Pollo tonnato er en udsøgt italiensk forret, som ikke lader nogen i stikken!

Pollo tonnato er en udsøgt italiensk forret, som ikke lader nogen i stikken!

I et år nu har jeg lavet denne forret, når vi får gæster. For det første selvfølgelig fordi min mand er meget glad for den, og for det andet fordi denne version er nem at lave. Det vil sige, at retten er udsøgt og usædvanlig, men den er ikke svær at tilberede.

Engang inviterede min ven mig på en dyr italiensk restaurant. Vi har kendt hinanden i hundrede år, og vi kan sagtens smage noget fra hinandens tallerkener). Hun bestilte volitello tonnatoi og sagde: "Vil du prøve den? Det er min yndlingsret!" Jamen, hvordan kunne jeg lade være med at prøve den!

Jeg fandt en god opskrift og lærte at lave retten, men vitello tonnato laves med kalvekød, helst med kalvefilet, så det er bestemt ikke en budgethistorie.

Den vigtigste "feature" er selvfølgelig saucen, og jeg tænkte, hvorfor ikke kombinere kyllingebryst med denne sauce! Jeg "googlede", og det viste sig, at det er muligt, og der findes forskellige varianter af retten, kaldet "Pollo tonnato", jeg deler min.

Ingredienser:

10 portioner

Kylling

 • Kyllingebryst 1 stykke - 600 g
 • Hvidløg - 7-8 fed
 • Olivenolie - 50 g
 • Salt og peber efter smag

Sauce

 • Tun på dåse i sin egen saft eller i olie - 1 dåse (185 g)
 • Citronsaft - 1 teskefuld
 • Sukker - 1 teskefuld
 • CO-æg - 1 æg
 • Dijon-sennep (eller en anden krydret sennep) - 1 teskefuld
 • Kapers - 10 g
 • Worcestershire-sauce (kan erstattes med sojasauce) - 1 teskefuld
 • Naturlig vineddike - 1 teskefuld
 • Raffineret vegetabilsk olie (solsikkeolie) - 100 ml
 • Uraffineret olivenolie - 50 ml

Til dekoration

 • Salatblade (rucola) - 30 g
 • Kapers - 30 g

Forberedelse:

Først skal du marinere kyllingen i olie - skil fileterne fra benet (hvis du køber brystfileter, kan du springe dette trin over).

Skær derefter den "lille filet" af i hver halvdel.

Og den store presser du med håndfladen mod skærebrættet langs fibrene på midten.

Her er en video, hvor jeg viser dig, hvordan du skærer, marinerer og steger kylling.

Tag en bakke eller skål, læg et enkelt lag kylling ud, salt og peber, tilsæt knust hvidløg og dryp lidt olie over.

Gentag derefter, indtil kyllingen er færdig.

Dæk med et låg eller film, sæt i køleskabet, og lad det stå i en halv time eller mere. Nogle gange laver jeg den aftenen før, så kan kyllingen sagtens stå i køleskabet Efter en halv time varmer du en pande op ved middel varme, helst med tyk bund, og lægger kyllingestykkerne på den i et enkelt lag. Du behøver ikke at tilsætte olie, da kyllingen allerede ligger i olie.

Læg hvidløget ved siden af kyllingen, men når det er blevet lidt brunt, skal du fjerne det, da det ellers bliver overkogt og giver en ubehagelig smag til olien.

Når kanterne på kyllingebøfferne bliver hvide, kan du vende stykkerne. Når stykkerne er brunede på den anden side, lægges de over på en tallerken. Steg dem i ca. 5 minutter på hver side, afhængigt af stykkernes tykkelse - tynde stykker steger hurtigere. Steg alle kyllingerne en efter en på denne måde, og læg dem på en tallerken.

Mens kyllingen steger, plejer jeg at lave en sauce.

Til det skal du vaske ægget godt med varmt vand og sæbe og skylle det med koldt vand.

Slå derefter ægget ud i en beholder til at piske i. Jeg laver ofte saucen direkte i en krukke, så den er nemmere at opbevare.

Tilsæt alle ingredienser undtagen olie og tun, og pisk, tilsæt derefter den raffinerede olie lidt efter lidt, bliv ved med at piske, indtil massen begynder at tykne, og tilsæt tunen fra dåsen (dræn saften, hvis tunen er i olie, så sammen med olien), tilsæt et par kapers, og pisk, indtil den er glat.

Tilsæt lidt olivenolie (50-60 g), og pisk igen. Saucen skal ikke være meget tyk som mayonnaise, den skal snarere have samme konsistens som kefir.

Skær kyllingen i små stykker på tværs af fibrene.

Forrige indlæg: En enkel og velsmagende ret med gedde på grillen

Næste indlæg: Fisketips til valg af fiskekroge

Relaterede indlæg