Lækker grøntsagsret "Ratatouille": Jeg laver den til aftensmad, serverer den med kød (meget velsmagende, jeg deler opskriften)

Lækker grøntsagsret "Ratatouille": Jeg laver den til aftensmad, serverer den med kød (meget velsmagende, jeg deler opskriften)

I dag skal vi lave lækre bagte grøntsager kaldet "Ratatouille". Aubergine, zucchini, tomater og en særlig grøntsagssauce med duftende provencalske urter gør denne ret utrolig velsmagende. Ratatouille kan serveres som tilbehør til kød eller som en selvstændig ret.

Opskrift:

 • 1-2 auberginer
 • 1-2 courgetter (squash)
 • 4 tomater
 • 2 fed hvidløg

Til saucen:

 • løg - 1 stk.
 • rød peber - 1 stk.
 • tomater - 2 stk.
 • hvidløg - 2 fed
 • salt - 1/2 tsk.
 • sukker - 2 tsk.
 • Provencalske krydderurter - 2 tsk.

Dressing:

 • olivenolie - 2-3 spsk.
 • Provencalske krydderurter - 1 tsk.
 • hvidløg - 2 fed

‍Sådan laver du mad:⤵️⤵️⤵️

Allerførst - vask auberginerne, tør dem af, og skær dem i tynde cirkler, der er 3 mm tykke.

Læg dem i en skål. Drys derefter med salt for at fjerne bitterheden fra dem, bland og sæt til side.

Vask og tør zucchinien, og skær den i samme cirkler som auberginerne. Prøv at gøre alle grøntsagerne omtrent lige tykke. Tomaterne skæres også i cirkler.

Så er det tid til at forberede saucen til Ratatouille. Skræl løgene, skær dem i tern og steg dem i vegetabilsk olie, indtil de er gennemsigtige.

I mellemtiden skæres peberfrugten i tern og kommes til løgene og steges under omrøring i 5 minutter.

Tomaterne pilles fra skindet, til dette laver vi et krydsformet snit og hælder kogende vand og lader det stå i et halvt minut. Efter et stykke tid kan skindet let fjernes.

Tomaterne skæres også ud og sendes til løgene og peberfrugterne, her tilsætter vi også salt, sukker og provan-urter. Pres hvidløgsfed gennem en presse, bland og dæk med et låg.

Lad det hele stege sammen i yderligere 5 minutter. Når auberginerne er saftige, lægges de i et dørslag og skylles med koldt vand. Lad vandet løbe fra.

Hak de stuvede grøntsager med en blender, indtil de er glatte. Kom grøntsagspuden (vores sauce) i bunden af bageformen, og fordel den jævnt.

Det eneste, der er tilbage at gøre, er at arrangere vores grøntsager skiftevis med hinanden. Saml Ratatouille - tag en cirkel af courgette, tomat og aubergine, igen courgette, tomat og aubergine.

Vi ender med en flerfarvet stak grøntsager, der overfører sin form til en cirkel og dermed fylder hele formen.

Hvis du har en rektangulær eller firkantet form, kan du lægge grøntsagerne i rækker.

Når alt er klar, er der kun tilbage at hælde dressingen over vores Ratatouille. Bland 2/3 spsk. olivenolie med finthakket hvidløg og en teskefuld provencalske krydderurter, og hæld blandingen jævnt over grøntsagerne.

Krydr også med peber og salt efter smag, hvis det ønskes. Dæk med folie, og sæt den i en forvarmet ovn på 180 grader i 1 time. Fjern derefter folien, og bag den, indtil den er let brunet, i yderligere 30 minutter.

Ratatouille er klar, og denne ret kan både være en hovedret og et vidunderligt tilbehør til kød eller fisk. Den kan spises varm eller kold.

Under alle omstændigheder bliver det lækre, meget møre og smagfulde bagte grøntsager. Drys eventuelt med krydderurter, og server!

Forrige indlæg: Enkel frisk kålsalat: perfekt til hver dag (jeg laver meget, fordi det er lækkert, jeg deler opskriften)

Næste indlæg: Sukkerfri bananpandekager: kun 3 ingredienser, hurtig og nem opskrift (jeg laver dem til morgenmad på 10 minutter)

Relaterede indlæg