Mine lækre "pickles". Basisingredienser - plus ekstra krydderier (så naboer og familie slikker sig om fingrene)

Mine lækre "pickles". Basisingredienser - plus ekstra krydderier (så naboer og familie slikker sig om fingrene)

Gartnere er vant til at plante agurker med forbehold, fordi man ikke ved, hvilke overraskelser der venter en. Nogle gange byder Moder Natur på så store overraskelser, at man ikke har lyst til at tænke på konsekvenserne. Men med et godt arrangement begynder alle planterne at bære frugt. Og så får dacha-avleren endnu en hovedpine - hvordan skal man behandle alle grøntsagerne? Hvor får man fat i så mange beholdere? Og hvordan finder man tid til at hvile sig?

Ingredienser til syltning af agurker

Før syltning vaskes agurkerne godt i en balje for at fjerne al jord. Hvis man ikke gør det, bliver grøntsagerne dækket af slim, som tynder ud i den ubehagelige smag.

Derefter lægger jeg hele afgrøden i en stor beholder (bassin eller tønde) og lader den stå i 3 dage til syrning. Derefter tager jeg det op og skyller det under rindende vand. Overfør til krukker, og hæld saltlage med krydderier over.

Den grundlæggende komponent i enhver bejdsning eller syltning - ukrop. Jo mere, jo bedre. Jeg sparer aldrig på grønt - jeg lægger et tykt lag paraplyer og stilke i bunden af glasset. Dild giver agurker en behagelig lugt. Ingen husmor sætter agurker på dåse uden dild.

Hvidløg er en anden vigtig komponent. Ved syltning af agurker er hvidløgshoveder allerede gravet op. Eller du kan tage dem op af jorden, mens de stadig er umodne. Jeg hakker aldrig feddene, jeg lægger dem altid hele. Under konserveringen vil hvidløget kunne give smag til saltlagen. Denne syltede grøntsag vil også være velegnet til mad. Mange mennesker elsker hvidløg fra saltlagen.

Solbærblade giver en behagelig smag. Næsten alle dachnik'er eller naboer dyrker solbær. Hvis buskene ikke er blevet behandlet med præparater mod skadedyr, kan de trygt rives af og smides i en krukke. Til 3 liter skal du bruge 3-5 store solbærblade. Det er ikke nødvendigt at putte flere i.

Chrentakso er god til syltning af agurker. Afhængigt af hvem der foretrækker hvilken smag, kan du komme blade (mildere) eller rod (kraftigere) peberrod i. Plus frøene - det giver en bitter smag.

En bælg af bitter peberfrugt giver en moderat krydret smag og forhindrer skimmel.

Kirsebærblade er en fremragende kilde til tanniner. Du kan putte flere egeblade i. De giver agurkerne en smag, som om de var blevet saltet i en egetræscaddy eller -tønde.

Ærter af oregano peber, basilikum Hvis du ikke kan forestille dig pickles uden den første ingrediens, er den anden - på elskeren.

Ovenstående ingredienser er den grundlæggende liste. Alt andet er op til dig. Når alt kommer til alt, er alles smag forskellig.

Du kan f.eks. supplere lagen med selleriblade, eksotiske krydderier: laurbærblad, nelliker, estragon, peberkorn, persille, koriander.

Gulerodstoppe giver agurker en pikant smag. Alistia calinau forbedrer kvaliteten af de syltede grøntsager. De indeholder et kompleks af næringsstoffer, men ingen smag. Ingen vil nogensinde opdage, at saltlagen er fyldt med kalmusblade. Hvad man ikke kan sige om peberrodsblade.

Kalinablade er rige på ursolsyre. Det er hende, der forhindrer vækst af gærsvampe. Til konservering af agurker har du brug for mælkesyrebakterier. Hvis de er flere end gærsvampe, bliver grøntsagerne velsmagende og sprøde. Hvis mængden af gær dominerer - mister saltlagen gennemsigtighed, bliver uklar, og agurkerne selv - kulsyreholdige. Sådanne grøntsager vil få en muggen lugt. Undgå problemerne med at hjælpe blade af kalmus. Ca. 1-3 blade pr. 3-liters krukke.

Nyttige oplysninger til husmødre

For enhver proces, du skal forberede, skal du lære mere information. Jeg vil gerne give dig nogle nyttige tips, som jeg selv bruger:

  • Der skal bruges et halvt kilo salt til at lave 10 liter saltlage;
  • det er mere praktisk at opløse salt i varmt vand, og det giver desuden mulighed for at aktivere mælkesyrebakterier;
  • Når agurkerne er arrangeret i lige rækker i beholderen, hældes saltlage over dem, så væsken dækker grøntsagerne helt;
  • dæk til sidst med et låg for at forhindre luft i at trænge ind - det er ikke nødvendigt, ilt vil kun forstyrre den normale sylteproces;
  • tønden med agurker eller beholderen, hvor du sylter agurker, skal du sørge for at flytte til et mørkt, køligt sted - kælderen.

Jeg laver aldrig en ren saltopløsning, men tilsætter altid sukker. Proportioner - 10 g pr. 1 kg grøntsager. Denne metode er især god til saltning af de "sidste" agurker, der er dyrket på bedet i sensommeren eller det tidlige efterår. Sukker vil ikke skade for tilgroede, indskrumpede fra varme, uaktuelle grøntsager. Det vil også være nyttigt for de grøntsager, der er modnet i regnfuldt og koldt vejr.

Som du kan se, er der ikke noget kompliceret i at sylte agurker. Vigtigst er det, at du nu kender den grundlæggende liste over nødvendige ingredienser til syltning. Yderligere komponenter kan vælges alt efter dine smagspræferencer.

Forrige indlæg: Bujenina. Hvordan man tilbereder den mere lækkert. Opskrift fra det 19. århundrede vs. det 21. århundrede

Næste indlæg: Sådan steger du tørfisk. Jeg vil påpege 4 vigtige punkter, så det altid bliver saftigt, mørt og velsmagende

Relaterede indlæg