Ørred i champignonflødesauce

Ørred i champignonflødesauce

Nem ret at tilberede med fantastisk smag. Tag til forberedelse:

  • færdige ørredbøffer i 4 stykker - 500-600 g;

  • svampe - 250 g, i stedet for svampe kan du bruge alle kogte svampe, f.eks. kantareller;

  • fløde (20 %) - 200 ml;

  • smør eller smeltet smør - 20 g;

  • salt, citronpeber efter smag.

Det er nemmest at tage færdige bøffer, men du kan selvfølgelig også tage en hel fisk, rense den og skære den i 1,5-2 cm tykke bøffer. Salt fisken, stænk med citronsaft og peber. Citronpeber er perfekt til fisk, men du kan også bruge almindelig sort peber. Du kan også bruge et særligt krydderi til rød fisk, det er en smagssag. Læg den tilberedte fisk i en skål, og lad den stå til side, så den kan marinere, mens vi laver saucen.

Hak svampene fint. Læg dem på en tør non-stick stegepande, lad væsken fordampe, og tilsæt derefter smør eller smeltet smør. Hvis du ønsker det, kan du tilsætte løg til saucen og stege det sammen med svampene, det er også en smagssag. Efter min mening er løg overflødige her. Men lidt tørt hvidløg giver saucen pikant smag. I stedet for hvidløg kan du tilsætte karry, det vil give en anderledes, men også interessant smag.

Hæld fløden i de ristede svampe, og varm det op i et par minutter, til det tykner, men det må ikke koge. Smag saucen til med salt, og tilsæt evt. krydderier.

Læg fisken i en form, og hæld saucen over.

Bag ved 180 grader i ca. 20-25 minutter. Du kan servere med kogte kartofler eller ris.

Forrige indlæg: Fisk med agurker - velsmagende og hurtig

Næste indlæg: Hurtig masterclass: Sådan laver du ajapsandal

Relaterede indlæg