Mere lækkert end kød - mager sauerkrautsuppe med svampe. Du kan ikke slæbe din familie væk fra sådanne velsmagende supper

Mere lækkert end kød - mager sauerkrautsuppe med svampe. Du kan ikke slæbe din familie væk fra sådanne velsmagende supper

Shchi er en velsmagende ret, der er elsket af mange. Det er de færreste, der vil sige nej til en tallerken varm suppe med en pikant, sød og syrlig smag med creme fraiche og krydderurter!

Shchi tilberedes traditionelt med kød. Jeg kan også godt lide en lettere version - med kylling. Men du kan også lave en lækker, fyldig fastesuppe.

I fastetiden er det dog nødvendigt at udelade creme fraiche, men det gør ikke suppen mindre velsmagende.

Et fremragende valg for dem, der faster, holder øje med deres kost eller bare elsker velsmagende supper med en rig smag, vil være fastens sauerkrautsuppe med svampe.

I denne ret skuffer fraværet af kød ikke, for den får en meget velsmagende og velduftende smag takket være brugen af tørrede svampe. Du kan dog også bruge friske svampe.

Et rigtigt fund for elskere af supper og svamperetter!

Hvis du vil gøre disse magre supper endnu mere mættende, kan du servere dem sammen med magre hvidløgsboller eller magre riskager - det er ikke kun meget velsmagende, men også meget mættende på trods af manglen på kød.

Nyttigt tip: mager sauerkrautsuppe er bedst tilberedt med tørrede porcini-svampe, især hvis de er hjemmelavede. Så bliver suppens smag endnu mere intens, og smagen - virkelig uden sidestykke!

Men vær ikke ked af det, hvis du ikke har tørrede svampe, friske svampe er også meget velsmagende!

Lad os nu gå videre til opskriften på at lave vidunderlige fastesupper med svampe.

 1. Forbered alle ingredienserne til fastesuppen: Hæld 2,5 liter koldt vand over svampene, og lad dem stå i 2 timer. Hæld derefter vandet fra i en anden beholder (du skal stadig bruge denne infusion), og skyl svampene grundigt under rindende varmt vand. Sigt svampeinfusionen gennem 2 lag gaze.

Hvis du bruger friske svampe, skal du skylle dem, tørre dem og skære dem i skiver.

 1. Vask og skræl gulerødderne grundigt, og skær dem i tynde skiver.

 2. Pil løget, og skær det i tynde halve ringe.

 3. Pres og hak sauerkraut let.

 4. Vask, skræl og skær kartoflerne i små stave. Kom dem i en lille gryde, og fyld den med koldt vand. Lad det stå ved stuetemperatur indtil brug.

 5. Varm 2 spiseskefulde vegetabilsk olie i en stegepande. Kom løg, gulerødder og sauerkraut på. Tilsæt sukker efter smag, hæld 200 ml vand på, og lad det simre ved middel varme i 10 minutter, indtil grøntsagerne er bløde.

 6. Hæld de stuvede grøntsager over i den gryde, hvor du vil koge suppen. Hæld den siede svampeinfusion over dem, og sæt den over høj varme, bring den i kog, og skru derefter ned for varmen. Hvis du bruger friske svampe, er der derfor ingen infusion. Brug bare vand.

 7. Varm yderligere 2 spiseskefulde olie på en pande. Steg svampene i den varme olie, indtil de har fået en gylden farve. Kom derefter svampene i gryden med suppen, og lad dem koge i ca. 10 minutter.

 8. Tilsæt derefter de tilberedte kartofler, og kog suppen i yderligere 15 minutter.

Trin 9. Brun melet på en tør pande (det behøver du ikke, hvis du er doven). Fortynd det derefter forsigtigt med vand under konstant omrøring for at undgå klumper. Sigt den resulterende blanding gennem en fin sigte ned i gryden med suppen. Smag til med salt og peber.

 1. Tilsæt melblandingen til bouillonen, bring den i kog, og sluk for varmen. Dæk gryden med et låg, og lad suppen stå et stykke tid.

Efter 15-20 minutter hældes den magre sauerkrautsuppe med svampe op i serveringstallerkener. Drys med krydderurter på anretningen.

Forresten, hvis du tilbereder disse Lent Shchi ikke kun på grund af tanken om at faste, men simpelthen fordi du har lyst, så tilsæt en spiseskefuld tyk creme fraiche til hver portion, så bliver suppen endnu mere velsmagende.

Ingredienser

 • Friske eller tørrede svampe - 200 g
 • Vand - 2,5 liter (til svampe og derefter til bouillon).
 • Gulerødder - 1 stk.
 • løg - 1 stk.
 • sauerkraut - 1 kg
 • kartofler - 2-3 stk.
 • vegetabilsk olie - 4-5 spsk. liter.
 • mel - 1 spsk + lidt vand.
 • Salt, sort peber, sukker - efter smag.
 • En masse kærlighed og godt humør (obligatorisk).

Forrige indlæg: Kikærter og ærter er ikke det samme. Hvordan adskiller kikærter sig fra ærter, hvad er deres særlige egenskaber, og hvordan tilbereder man dem korrekt?

Næste indlæg: Faste fiskekoteletter "Monastery" - så velsmagende, at jeg laver dem hele tiden, også uden for fasten. Og lidt besvær og nærende

Relaterede indlæg