Folie, pergament, sleeve - jeg har endelig fundet ud af, hvad der er bedst og hurtigst til at bage mad i ovnen

Folie, pergament, sleeve - jeg har endelig fundet ud af, hvad der er bedst og hurtigst til at bage mad i ovnen

I dag er der opfundet en masse hjælpemidler til madlavning.

Først begyndte vi aktivt at bruge pergamentpapir, oftest til bagning. Så dukkede folie op i mit køkken, og senere bagemuffer/-pakker.

Alle disse ting er nu en fast del af mit køkkenarsenal, og jeg bruger dem alle sammen. Men folie, pergament og sleeves har forskellige egenskaber. Jeg besluttede mig for at finde ud af, hvilke produkter og hvad der er bedst at bruge, når man laver mad i ovnen.

Folie

Folie er det ideelle materiale til bagning af kød og grøntsager, da det leder varmen godt og bidrager til en brun skorpe.

For eksempel kan svinekarbonade med fordel bages i folie. Det er vigtigt at pakke kødet tæt ind i folie for at holde på fugt og smag.

Men hvis kødet afgiver for meget saft og begynder at simre, kan det forhindre skorpen i at blive dannet.

I så fald kan du tage produktet ud af folien et par minutter før slutningen af tilberedningen, øge temperaturen og sætte det tilbage i ovnen.

Du kan også lave små huller i folien på forhånd for at give ekstra ventilation og undgå "dæmpning" af skorpen.

Folie til bagning er også godt til grøntsager. De bliver mere saftige og lysere i smagen, end når de er kogte.

Kokke anbefaler ofte at bage kartofler, rødbeder og gulerødder til salater i ovnen.

For at gøre dette er det nok at pakke knoldene tæt ind i folie og bage ved en temperatur på 180 ° C, indtil de er bløde, det tager normalt ca. 40-50 minutter.

Det er vigtigt at bemærke, at madfolie kan have forskellige tykkelser, målt i mikrometer (µm). Tykkelsen er ikke altid angivet på emballagen, men 11 og 14 mikrometer tyk folie er velegnet til brug i en ovn i hjemmet, hvor temperaturen kan nå op på 300 °C.

Folie med en tykkelse på 20 mikrometer eller mere er velegnet til brug på en grill, hvor temperaturerne er endnu højere.

Det skal bemærkes, at tynd folie let kan gå i stykker og bryde tætheden af den emballage, som retten er pakket ind i.

Dette kan påvirke tilberedningens kvalitet negativt. Derfor anbefales det at vælge tyk folie til bagning.

Der findes også en folie med bikagestruktur, den har et mønster af bikager på overfladen, hvilket gør materialet endnu mere holdbart.

Når du pakker produktet ind i folie, er det vigtigt at huske, at den blanke side skal være på indersiden.

Det blanke lag er nødvendigt, så maden ikke klæber til det, og det reflekterer varmen bedre, hvilket hjælper maden med at tilberede hurtigere.

Faktisk er varmerefleksion den vigtigste egenskab ved folie, og det er for hurtigere tilberedning af kød eller grøntsager, at det er blevet brugt i ovnen.

Det anbefales ikke at bage sure retter, der indeholder eddike eller citronsaft, i folie.

Under påvirkning af syre kan aluminiumspartikler trænge ind i maden. Selv om det ikke er kritisk for helbredet, er det vigtigt at undgå at udsætte maden for metalelementer, hvis det overhovedet er muligt.

En anden anvendelse af folie er at lade kød hvile efter bagning eller stegning.

Et kort hvil i folie giver saften mulighed for at fordele sig jævnt i et stykke kød og gør det også lettere at skære i skiver, fordi mere saft holdes inde.

Og glem ikke, at folie også gør det nemt at sautere fisk.

Bagehylster

Det har sine fordele at lave mad i et bagehylster. Et bagehylster er en særlig film lavet af et varmebestandigt materiale som f.eks. polyethylenterephthalat.

Det sælges i rulleform, og du skal bare klippe den længde, du har brug for, og lukke sleevet på begge sider. Der er også mulighed for film i form af poser.

Det er vigtigt at bemærke, at muffen er i stand til at modstå temperaturer fra +18 til +220 ° C.

Fra det samme materiale er der også poser. Generelt køber jeg oftere dem, da det er meget mere praktisk at lægge alt i dem og kun binde dem på den ene side. Men her - til hvem det er at foretrække.

I ærmet kan du bage næsten alle produkter, men det er særligt velegnet til fisk og kød. Takket være sleevet bevarer produkterne al deres saft og aroma, hvilket giver dem en særlig smag.

Processen med at tilberede i et sleeve er ganske enkel. Først skal du skære den del af sleevet af, som er ca. 20 cm større end din ret, så der er plads til at pakke på begge sider.

Mariner derefter produktet i krydderier, f.eks. svinekarbonade eller nakke.

Læg den tilberedte mad i sleevet, og fastgør enderne med de særlige clips, der følger med sleevet.

Sørg for, at al overskydende luft er fjernet, og lav et par punkteringer med en tandstikker, så dampen kan slippe ud. Placer derefter sleevet i ovnen, så sømmen er øverst.

Bemærk, at du skal undgå, at filmen kommer i kontakt med ovnens vægge, da den ellers kan brænde på.

Sørg for at prøve at tilberede sejt kød i sleevet. Hvis du bager det i lang tid ved lav temperatur, bliver det mørt og går i stykker.

For eksempel kan du tilberede svinekød og

Forrige indlæg: Svinegulasch med tomater (nem at lave og meget velsmagende)

Næste indlæg: Cæsarsalat med kylling - en klassisk trin-for-trin-opskrift, som alle kan bruge til at lave den perfekte salat

Relaterede indlæg