Pastatricks: Sådan koger du selv den billigste pasta på en velsmagende måde, så den ikke klistrer sammen

Pastatricks: Sådan koger du selv den billigste pasta på en velsmagende måde, så den ikke klistrer sammen

Dette produkt findes i alle køkkener. Forskellige typer, former og producenter.

Normalt køber vi pasta i løs vægt, oftest i kasser med poser på 450-500 gram. Så det er mere praktisk, og du kan vælge, hvad du vil lave i dag: kegler, vitushki, spaghetti eller sommerfugle.

Men enhver pasta kan overkoges til mos, og du kan lære at tilberede selv den billigste eller, som de plejede at sige, "grå" pasta perfekt.

Instruktioner

Banalt, men mange mennesker læser ikke, hvad der står på emballagen. Det gælder især for dyr pasta af høj kvalitet.

På pakken med italiensk produktion står der altid ikke kun tiden, men også mængden af vand. Samt temperatur, gryde og kogningsgrad. Hvis dette følges, vil alt blive helt rigtigt.

Valget af grydens volumen beregnes ud fra følgende forhold: 100 gram tør pasta pr. 1 liter vand. Dette er vigtigt, fordi pastaen stiger i volumen flere gange, når den koges.

Desværre koger dem, der køber billig vægtpasta, dem ved intuition og naivitet, da det er umuligt at observere nogen form for instruktioner der, fordi det ikke er der.Som et resultat koges alt stadig til mos. Men selv her kan du forhindre en sådan situation.

Bedstemors måder

I sovjettiden var der ingen kvalitetspastaprodukter. Eller rettere, de var tilgængelige, men kun få mennesker havde adgang til dem. Dengang blev simple horn solgt i store papirbunker på 15-30 kg.

Og vores mødre og bedstemødre fandt ud af, hvordan de kunne tilberede denne grå pasta på en smuk og velsmagende måde. For eksempel stegte de tør makaroni eller vermicelli på en tør pande, indtil de var lysebrune eller gyldenbrune. Derefter hældte de dem i kogende vand, og det hele blev helt perfekt: perfekte makaroner, ikke mos.

Der var også en måde at stege pasta på i olie og hælde kogende vand direkte på panden, tilsætte tomatpuré og stærk peber. Nogle gange blev der også tilsat løg. Det var lækkert! Sådan husker jeg det.

Så alle familier har sådanne metoder, og før du opfinder en cykel eller googler internettet, bør du spørge din mor eller bedstemor.

Erfaring

Uanset hvilke råd nogen giver, så er din egen, personlige erfaring meget mere værdifuld. Et negativt resultat eller en negativ oplevelse, som at koge klistret pasta, er også en erfaring. Og jo oftere vi gør noget, jo mere erfarne bliver vi, hvilket betyder, at alt med tiden vil fungere bedre og bedre.

Skal man for eksempel skylle eller ikke skylle pasta? I dag anbefaler man, at man ikke gør det, fordi pasta angiveligt er lavet af hård hvede. Det er svært at tro på, for der er mange forfalskninger, og mange skyller stadig. Og det gør de med rette, hvis pastaen kommer bedre ud af det. Hvorfor skulle man ikke gøre det?

Især når man køber billig pasta på grund af et sparsomt budget, hvor der er så meget stivelse i, at bouillonen fra kogningen er uklar, og selve pastaen er klistret. Og koldt vand hjælper dem med at samle sig og blive mere elastiske.

Væsken fra madlavningen anbefales altid at blive gemt til saucer eller brugt til dej, vanding af blomster og skylning af langt hår.

Det samme gælder for olie: Nogle siger, at det skal tilsættes kogevandet, mens andre, som italienerne, er imod det. Der er også uenighed om tid, om det er nødvendigt at dække retten med et låg, hvordan og hvornår man skal salte pastaen.

Generelt gælder det, at uanset hvordan du koger din pasta, skal du eksperimentere og prøve dig frem. Resultatet vil ikke få dig til at vente.

Og husk, at reglerne for velsmagende pastaretter kun er tre: Hæld kogende vand i, salt vandet, og det er bedre ikke at koge end at koge for meget.

Sådan er det bare!

Forrige indlæg: Min "specialitet" til fødselsdage og andet: sikker på at behage gæsterne (billig og meget velsmagende)

Næste indlæg: Kirsebærkompot i 1,5 liters krukker til vinteren

Relaterede indlæg