En velkendt supermarkedsmedarbejder fortalte os, hvilke produkter vi ikke skulle købe i butikken

En velkendt supermarkedsmedarbejder fortalte os, hvilke produkter vi ikke skulle købe i butikken

Vi er vant til at købe mad i supermarkeder. Det er praktisk, og næsten alt kan købes i én butik.

Vi lægger produkter i vognen, og nogle gange tænker vi ikke engang over, hvor meget disse produkter kan skade vores krop.

Jeg tjekker altid udløbsdatoen i butikkerne, men der er mange ting, jeg aldrig har tænkt over, før jeg fik øjnene op for det af en velkendt supermarkedsmedarbejder, som fortalte mig, hvilke produkter det er bedst ikke at købe og hvorfor.

Det fortæller jeg dig i dag.

Så den første ting, du ikke bør købe i supermarkeder, er færdige salater.

Alt indgår i salater. Mayonnaise eller creme fraiche, der har overskredet udløbsdatoen, samt pølser, kød og alt andet, som du ikke har haft tid til at købe, og som har overskredet udløbsdatoen. Alt bliver hakket og sendt til salaten. Og vigtigst af alt - hvad salatens holdbarhed er, er der ingen, der vil fortælle dig. Derfor er det bedre at tilberede salaten derhjemme.

Når alt kommer til alt, bare for at bruge produkter, der har udløbsdatoer, og skabt i supermarkedernes madlavning.

Den næste ting, vi ikke anbefaler, er grillet kylling.

Den er oftest lavet af kylling, der ikke er købt i tide og har overskredet udløbsdatoen. Sådan en kylling lægges i marinade i et par dage og grilles derefter. Du vil ikke længere kunne høre lugten af fordærvet kylling. Derfor er der stor sandsynlighed for, at du køber et forældet produkt. Det gælder også halvfabrikata som koteletter, pølser, scuppers og kebab.

Jeg anbefaler heller ikke at købe frosne grøntsager i uigennemsigtige pakker.

Jeg mener, hvad kan der være galt med det? Men i uigennemsigtige pakker kan du ikke se, hvor meget is der er på grøntsagerne, samt kvaliteten af udskæringen og pakkens sammensætning.

Jeg anbefaler heller ikke at købe slik i løs vægt.

For slikket har ikke lang holdbarhed, hvilket kan gøre det svært at sælge i tide. Det er muligt at tjekke udløbsdatoen på emballeret slik, men ikke på bulkslik. Derfor er det bedst at købe emballeret slik.

Og det sidste, jeg vil sige i dag, er, at man ikke skal købe ost i pakker.

Det er ganske enkelt. Ostehoveder er nogle gange svære at få øje på. Derfor fjernes fabriksemballagen, når osten udløber, osten skæres i små stykker, pakkes ind i husholdningsfilm, og der klistres en check med en ny udløbsdato på. Hvis du så ikke har købt osten igen, limes checken fast, og osten er som frisk igen. Har du lagt mærke til flere checks limet oven på hinanden på osteskiver?

Derfor er det bedre at købe ost i fabrikspakker.

Det er den samme historie med skiveskåret pølse. Den tages også ud af fabriksemballagen, skæres i skiver og pakkes ind i film.

Vær på vagt, og beskyt dit helbred!

Forrige indlæg: Kyllingeskank i honning-soja-marinade bagt i ovnen

Næste indlæg: Dette er en alsidig marinade, som er perfekt til at sylte agurker, tomater eller forskellige slags tomater. En opskrift, der er gennemprøvet gennem årene

Relaterede indlæg